2017-12-15 22:05:42
Φωτογραφία για Πώς να την παλέψεις στην κίνηση
Δεκέμβριος, Χριστούγεννα, φωτάκια... Χιλιάδες φωτάκια, κόκκινα φωτάκια, ακινητοποιημένων αυτοκινήτων σε μια σειρά που ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο και φτάνει στο ΟΑΚΑ, διακλαδιζώμενη σε όλους τους γύρω δρόμους. Αν υπάρχει ένας λόγος να μισείς την Αθήνα τον Δεκέμβριο, αυτός σίγουρα είναι η κίνησή της –που αποτυπώνεται ακόμα και σε εκείνες τις κατά τα άλλα όμορφες, νοσταλγικές φωτογραφίες του 1972. Συνιστούμε ψυχραιμία, Δεκέμβρης είναι, θα περάσει, κι έχουμε και μερικές ιδέες για να περάσει όσο πιο αναίμακτα γίνεται.

Βάλε μουσική: Γράψε τα αγαπημένα σου τραγούδια σε CD, ζήτα και από τους φίλους σου να σου γράψουν τα δικά τους αγαπημένα τραγούδια σε CD, και εκμεταλλεύσου τον χαμένο χρόνο για να ανακαλύψεις νέα είδη μουσικής –και νέα αγαπημένα τραγούδια.

Άκου ένα audio book: Στο εξωτερικό είναι δημοφιλέστατα, στην Ελλάδα κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα. Τα audio books είναι ηχογραφημένα βιβλία, παλιά και σύγχρονα, τα οποία διαβάζουν κατά βάση ηθοποιοί. Σε αυτήν εδώ τη σελίδα μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε, ή να ακούσετε απευθείας, αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως το Έγκλημα και Τιμωρία, το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, το Αμάρτημα της Μητρός μου, τα Λόγια της Πλώρης και το Υπερηφάνεια και Προκατάληψη, μεταξύ άλλων.


Άκου ένα podcast: Τα podcasts είναι ηχογραφημένες εκπομπές, διαθέσιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή, θεματολογίας που μπορεί να ποικίλει από ταξίδια μέχρι πολιτική και από τέχνες και χόμπι μέχρι κωμωδία. Ελληνικά podcasts μπορείτε να βρείτε, μεταξύ άλλων, εδώ.

Πάρε μαζί σου ένα βιβλίο: Όχι για να διαβάζεις την ώρα που οδηγείς, ελπίζουμε, αλλά για εκείνα τα ατελείωτα δεκάλεπτα που έχεις τραβήξει το χειρόφρενο και κοιτάς έξω από το παράθυρο με απελπισμένο βλέμμα απολαμβάνοντας τους ήχους από τις κόρνες για soundtrack. Ναι, εκείνα τα δεκάλεπτα φτάνουν και περισσεύουν καμιά φορά για να διαβάσεις καμιά πενηνταριά σελίδες από το βιβλίο σου. Πάρε μια συλλογή μικρών διηγημάτων, ή ποίησης, αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως τα μυθιστορήματα δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο από απόλυτη ησυχία, φρεσκοβρασμένο τσάι και γάτο να γουργουρίζει στα πόδια σου.

Χαμογέλα στον διπλανό σου: Ναι, μπορεί να θεωρηθεί από αθώο φλερτ μέχρι εκνευριστικό πέσιμο, αναλόγως την ψυχική κατάσταση του άλλου –και η ψυχική κατάσταση όλων μας στην κίνηση δεν είναι ακριβώς προβλέψιμος παράγοντας. Μπορεί, όμως, και να του φτιάξεις τη μέρα, και να σου ανταποδώσει το χαμόγελο, και να φτιάξει και τη δική σου μέρα, και να ανταλλάξετε τηλέφωνα και να πάτε για καφέ και να παντρευτείτε και να έχετε μια πρωτότυπη ιστορία να διηγείστε για το πώς γνωριστήκατε. Πλάκα θα ‘χει.

Κάνε σχέδια: Ή σενάρια. Σαν το παραπάνω. Μπορεί κάποια στιγμή να τα γράψεις/ γυρίσεις ταινία/ πουλήσεις σε Χολιγουντιανό στούντιο και να γίνεις πλούσιος. Το γελάς τώρα, σε βλέπουμε, αλλά η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, σου λέει, τον Χάρι Πότερ τον σκέφτηκε σε ένα τραίνο που κάπου είχε κολλήσει λόγω καταιγίδας. Βλέπεις τον παραλληλισμό, έτσι;

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ