2017-12-18 14:36:25
Φωτογραφία για Έρχεται ολοταχώς το κινεζικό επιβατικό C919 κατά B737 και A320!
Ένα δεύτερο πρωτότυπο του επιβατηγού αεροσκάφους C919 της Κίνας απογειώθηκε για δοκιμαστική πτήση στη Σαγκάη της Κίνας σήμερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κρατική τηλεόραση, σε ένα ακόμη βήμα προόδου αναφορικά με τις φιλοδοξίες της χώρας να διεισδύσει στην παγκόσμια αγορά επιβατικών αεροσκαφών, αποσπώντας μερίδιο.

Συνολικά έξι πρωτότυπα θα διεξάγουν τελικά δοκιμαστικές πτήσεις, ανέφερε η κεντρική τηλεόραση της Κίνας (CCTV), με τις δοκιμές των κινητήρων του αεροσκάφους να αποτελούν έναν τομέα ιδιαίτερης έμφασης για την κινεζική βιομηχανία, για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με το Reuters, στόχος είναι να διεξαχθεί άλλη μια δοκιμαστική πτήση σε μεγάλη απόσταση στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό του προγράμματος, Γουάνγκ Γουέι, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από χίλιες πτητικές δοκιμές.

Το αεροσκάφος στενής ατράκτου, το οποίο προορίζεται για vα ανταγωνιστεί το B737 της αμερικανικής Boeing και το ευρωπαϊκό Airbus A320, αποτελεί το σύμβολο των φιλοδοξιών της Κίνας να διεισδύσει στην παγκόσμια αγορά επιβατικών αεροσκαφών, εκτιμώντας ότι αυτή θα ανέλθει σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια!


Το C919 έκανε την πρώτη του πτήση στις 5 Μαΐου μετά από πολλές καθυστερήσεις. Οι αναλυτές, όπως ήταν φυσικό, έθεσαν ερωτήματα για τις μεγάλες χρονικές περιόδους που μεσολαβούσαν ανάμεσα στις πτητικές δοκιμές.

Στις 10 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων, με το αεροσκάφος ταξιδεύει για 2 ώρες και 23 λεπτά από τη Σαγκάη στην κινεζική πόλη Ξιάν στην κεντρική Κίνα, καλύπτοντας περισσότερα από 1.300 χιλιόμετρα και φτάνοντας σε ύψος 7.800 μέτρων (25.590 πόδια).

Ο κατασκευαστής του C919, η εταιρεία Commercial Aircraft Corp of China Ltd (COMAC), αποκάλεσε την πρώτη πτήση ως «ορόσημο» που οδηγεί το αεροσκάφος στη φάση της πιστοποίησης αεροπλοϊμότητας (airworthiness certification phase), τόσο στην Κίνα, όσο και από τον ερχόμενο Απρίλιο στην Ευρώπη.

Το αεροπλάνο έχει δεκάδες πελάτες εν αναμονή που έχουν ήδη τοποθετήσει παραγγελίες και δεσμεύσεις για 785 αεροπλάνα του τύπου, σύμφωνα με την κατασκευάστρια COMAC. Και μόνο το εσωτερικό της αχανούς Κίνας, αρκεί για να μετατρέψει το αεροσκάφος σε μια τεράστια εμπορική επιτυχία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ