2012-05-27 08:35:03
Φωτογραφία για Ο Ρέστης “μπλοκάρει” τα σχέδια Ψυχάρη για τον ΔΟΛ!
Σε “πόλεμο” οδηγούν οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, μετά από την δημόσια πρόταση του Σταύρου Ψυχάρη για έξοδο από το Χρηματιστήριο. Ο κ. Ψυχάρης, ήδη κατέθεσε Δημόσια Πρόταση, με την οποία στοχεύει στην εξαγορά όλων των μετοχών. Όμως, ο μέτοχος του ΔΟΛ, Βίκτωρας Ρέστης, δεν είναι διατεθειμένος να τον αφήσει. Μάλλον το αντίθετο: Θα προσπαθήσει να πάρει υπό τον έλεγχό του τον ΔΟΛ Σύμφωνα με πληροφορίες της iTabloid, αμέσως μετά την επίσημη Δημόσια Πρόταση που θα κάνει ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Βίκτωρ Ρέστης θα απαντήσει αρνητικά. Και, με δεδομένο ότι κατέχει περίπου το 17%, αφού ο Στ. Ψυχάρης χρειάζεται να έχει στα χέρια του τουλάχιστον το 90% των μετοχών για να προτείνει έξοδο από το ΧΑ, αυτή θα είναι αδύνατη να πραγματοποιηθεί! Και τι θα κάνει λοιπόν ο εφοπλιστής; Αμέσως μετά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σκοπεύει να κάνει τη δική του Δημόσια Πρόταση, σκοπεύοντας να αποκτήσει τον διοικητικό έλεγχο του ΔΟΛ: Έτσι, ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης (ο οποίος έχει σύμβουλο την Alpha Bank στη διαδικασία- και αυτό έχει τη σημασία του) προσφέρει τίμημα 0,174 ευρώ ανά μετοχή, ο Βίκτωρας Ρέστης, ετοιμάζεται να πενταπλασιάσει το τίμημα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει το 1 ευρώ, με σκοπό να “δελεάσει” τους μετόχους.


Θα καταφέρει λοιπόν ο Β. Ρέστης να πάρει το “κουμάντο” στον ΔΟΛ; Και, γιατί μπλοκάρει την κίνηση Ψυχάρη; Πού βρίσκονται οι ρίζες της κόντρας τους; Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η αλήθεια είναι πως οι δύο άνδρες δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων, εδώ και καιρό. Πριν από μερικές ημέρες, η αντιπαράθεσή τους είχε κορυφωθεί, καθώς στη ΓΣ του ΔΟΛ, όπου ελήφθη απόφαση για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (με προηγούμενη μείωση, για να εξαλειφθούν συσσωρευμένες ζημιές 42,5 εκατ. ευρώ), αποφασίστηκε και να μειωθεί κατά δύο μέλη, το ΔΣ του Οργανισμού. Τα δύο μέλη που τέθηκαν εκτός ΔΣ, ήταν ο Βίκτωρας και η Καίτη Ρέστη, ενώ οι φήμες για είσοδο στρατηγικού επενδυτή (του Πάνου Γερμανού, συγκεκριμένα) στον ΔΟΛ, φούντωναν.

Η κόντρα, είχε ανάψει με την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των Ψυχάρη και Ρέστη. Αιτία και αφορμή, ένα δάνειο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δώσει η τράπεζα του εφοπλιστή, FBB, στον ΔΟΛ. Η τράπεζα, χορήγησε την πρώτη δόση (5 εκατομμύρια ευρώ), για την οποία οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει ότι θα “πήγαινε” σε από κοινού μετοχές. Αυτό, όπως γράφει ο Β. Ρέστης σε επιστολή του, δεν έγινε και ο εφοπλιστής ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα στην τράπεζα, ενώ ο Στ. Ψυχάρης, απαντώντας, ζήταγε να δοθούν και τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια.

Νωρίτερα, ο Στ. Ψυχάρης είχε γίνει έξαλλος, με την πληροφορία ότι ο Βίκτωρ Ρέστης είχε εισέλθει ως επενδυτής, αγοράζοντας μετοχές της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ενώ ήδη ήταν μέτοχος στον ΔΟΛ. Όταν ο εφοπλιστής προσπάθησε να του εξηγήσει ότι ο επενδυτής στην αντίπαλη εφημερίδα ήταν φίλος και παλιός συνεργάτης του, ήταν ήδη αργά πηγή: itabloid
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ