2023-11-25 08:38:37
Φωτογραφία για Τεχνητή νοημοσύνη: Τα σχέδια της OpenAI για το ChatGBT στα σχολεία

 



Όπως γράφει το Reuters, o διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Brad Lightcap, δήλωσε σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο ότι η εταιρεία θα σχηματίσει μια ομάδα για να εξερευνήσει εκπαιδευτικές εφαρμογές μιας τεχνολογίας που απείλησε να ανατρέψει τις βιομηχανίες, να τροφοδοτήσει νέα νομοθεσία και να γίνει δημοφιλές εργαλείο μάθησης.

«Οι περισσότεροι δάσκαλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ενσωματώσουν το (ChatGPT) στο πρόγραμμα σπουδών και στον τρόπο διδασκαλίας τους», δήλωσε ο Lightcap στο συνέδριο INSEAD Americas την περασμένη εβδομάδα. «Εμείς στο OpenAI προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να σκεφτούν το πρόβλημα και πιθανότατα τον επόμενο χρόνο θα δημιουργήσουμε μια ομάδα με μόνη πρόθεση να το κάνουμε αυτό».

Η OpenAI ετοιμάζει deal που θα εκτινάξει την αποτίμησή της στα 80 δισ. δολάρια 

Φρενίτιδα

Με την υποστήριξη δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, η OpenAI ξεκίνησε τη γενεσιουργή τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο Νοέμβριο, κυκλοφόρησε το ChatGPT, το οποίο έγινε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές στον κόσμο. Εκπαιδευμένη σε δέσμες δεδομένων, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει ολοκαίνουργιο ανθρώπινο περιεχόμενο, βοηθώντας τους χρήστες να περιγράψουν εργασίες όρου, να ολοκληρώσουν επιστημονικές εργασίες και ακόμη και να γράψουν ολόκληρα μυθιστορήματα . Μετά την κυκλοφορία του ChatGPT, οι ρυθμιστικές αρχές προσπάθησαν να καλύψουν τη διαφορά: η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε τον νόμο της για την τεχνητή νοημοσύνη και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις προσπάθειες ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η εκτόξευση – στα μέσα της σχολικής χρονιάς – έπληξε επίσης τους δασκάλους όταν συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εξαπάτησης και λογοκλοπής, το οποίο στη συνέχεια πυροδότησε αντιδράσεις και απαγορεύσεις στα σχολεία .

«Οι δάσκαλοι νόμιζαν ότι ήταν το χειρότερο πράγμα που είχε συμβεί ποτέ», είπε ο Lightcap.

Αλλά μέσα σε λίγους μήνες, οι δάσκαλοι άρχισαν να βλέπουν πώς το ChatGPT θα μπορούσε να είναι επωφελές, είπε.

Η ομάδα

Η νέα ομάδα της OpenAI αποτελεί μια επέκταση της δουλειάς που έχει ήδη κάνει η εταιρεία για να ενσωματώσει την τεχνολογία της στην τάξη. «Βλέπουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση και την εκπαίδευση και μας ενθαρρύνει ο τρόπος με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί έχουν σκεφτεί πώς εργαλεία όπως το ChatGPT μπορούν να είναι χρήσιμα», έγραψε ένας εκπρόσωπος σε δήλωση που εστάλη στο Reuters μέσω email. «Συνεργαζόμαστε με εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα για να τους ενημερώσουμε για τις δυνατότητες του ChatGPT και τη συνεχιζόμενη εργασία μας για τη βελτίωσή του.

«Αυτή είναι μια σημαντική συζήτηση που πρέπει να γίνει, ώστε να γνωρίζουν τα πιθανά οφέλη και την κακή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και να κατανοήσουν πώς θα μπορούσαν να την εφαρμόσουν στις τάξεις τους».

Το OpenAI έχει συνάψει συνεργασίες με εκπαιδευτικές ομάδες όπως η Khan Academy για να δημιουργήσει έναν δάσκαλο με τεχνητή νοημοσύνη και με το Schmidt Futures για να δώσει επιχορηγήσεις σε εκπαιδευτικές ομάδες σε κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται.

Η αγορά είναι μεγάλη: οι παγκόσμιες δαπάνες εκπαίδευσης και κατάρτισης θα φτάσουν τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, εκτιμά η ερευνητική εταιρεία HolonIQ με έδρα το Σίδνεϊ.

Ο νέος «δάσκαλος»

Υπάρχουν μυριάδες τρόποι χρήσης του ChatGPT στις τάξεις, είπε ο Andrew Mayne, πρώην υπάλληλος του OpenAI που συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς μέσω της εταιρείας συμβούλων AI Interdimensional. Για τους μαθητές, θα μπορούσε να είναι δάσκαλος ή μπορεί να προσαρμόσει περιεχόμενο για διαφορετικά στυλ μάθησης. Για τους δασκάλους, μπορεί να βοηθήσει στη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών ή να είναι δημιουργικός βοηθός στην τάξη, για παράδειγμα να δημιουργεί εισαγωγές στα παλιά αγγλικά κατά τη διάρκεια μιας τάξης για τους μεσαιωνικούς χρόνους.

«Το ChatGPT δεν σε κρίνει», είπε. «Οι μαθητές φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις στην τάξη



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ