2017-12-19 13:18:21
Φωτογραφία για Μην αγνοείς τη φαγούρα στο κεφάλι: Υπάρχει αιτία και θεραπεία
Nιώθεις συχνά φαγούρα στο κεφάλι; Σε τρώει το δέρμα σου, τα μαλλιά σου ή νιώθεις κάψιμο; Εκτός από το να ξύσεις το σημείο και να απαλλαγείς από την ενόχληση για λίγη ώρα, πρέπει να ανακαλύψεις και γιατί συμβαίνει.

Μπορεί να έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, να χρησιμοποιείς σαμπουάν και καλλυντικά που δεν ταιριάζουν στο δέρμα σου ή να έχεις αφήσει το δέρμα σου χωρίς ενυδάτωση.

Ό,τι από τα παραπάνω και αν συμβαίνει, το τριχωτό της κεφαλής το αντιλαμβάνεται και σε ενημερώνει, αφού είναι ένα πολύ ευαίσθητο δίκτυο αγγείων και νευρικών απολήξεων με 230 υποδοχείς ανά τετραγωνικό εκατοστό!

Μην αγνοήσεις τα συμπτώματα γιατί η επιδερμίδα σου κάτι θέλει να σου πει.

Τα προβλήματα σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή έχουν πολλές αιτίες. Η ρύπανση του περιβάλλοντος και η αντίδραση σε κάποιο επιθετικό σαμπουάν, εξηγούν πολλά από αυτά όπως επίσης και μία γενικότερα ευαίσθητη επιδερμίδα.


Ωστόσο και οι βαφές, τα λοιπά προϊόντα styling ή κάποια αξεσουάρ μαλλιών μπορεί επίσης να ενοχλήσουν το τριχωτό της κεφαλής.

Αν πάλι νιώθεις τράβηγμα, το δέρμα σου χρειάζεται ενυδάτωση.

Πώς να το αντιμετωπίσεις

Η λύση στα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το κεφάλι και τα μαλλιά από εταιρίες που έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα.

Επίσης, όταν θες να εφαρμόσεις νέα προϊόντα που δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει, μπορείς να τα δοκιμάζεις πρώτα τοπικά ώστε να βλέπεις πώς αντιδρά ο οργανισμός σου.

Έτσι, θα κρατήσεις το κεφάλι σου και τα μαλλιά σου σε top κατάσταση!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ