2012-05-27 10:04:03
Φωτογραφία για Ευ. Βενιζέλος: Μήνυμα αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ
«Μήνυμα υπερηφάνειας και αισιοδοξίας σε όλο τον ελληνικό, αλλά ιδιαίτερα στο λαό του ΠΑΣΟΚ» έστειλε από το Ναύπλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ - χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάσει.

Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει κατανοήσει το «ηχηρό» και «σκληρό» μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ «του 2009» οι οποίοι, στις εκλογές της 6ης Μαΐου απείχαν ή επέλεξαν άλλα κόμματα και τόνισε ότι αυτό το μήνυμα είναι για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, «όπως το ονειρεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Αναφερόμενος σε αυτούς τους πολίτες, είπε ότι «θέλουμε να ξαναφέρουμε κοντά μας αυτούς που θεωρούν προσωρινή την επιλογή τους».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρέπει να «τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα» και να βρεθούμε εκτός οικονομίας και ελληνικού εμπορίου, για να προσθέσει ότι «κάποιοι παίζουν όμως με αυτά».


«Τους είδαμε όταν πηγαίνουν στην Ευρώπη πόσο μικραίνει το μέγεθός τους. Γιατί στα "αποδυτήρια" κι όχι στον "αγωνιστικό χώρο", τα λόγια είναι εύκολα», είπε και πρόσθεσε ότι «κάποιοι μετρούν τον "ίσκιο" τους και νομίζουν ότι έχουν αποκτήσει διεθνές πολιτικό μέγεθος».

«Ψάχνουν να βρουν τώρα ποια είναι η πραγματική εικόνα της κατάστασης της οικονομίας, αφού είπαν όσα είπαν προεκλογικά», είπε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για καθημερινό «παιχνίδι αντιφάσεων και εντυπώσεων». «Ποιος τους πιστεύει και γιατί να τους πιστέψει;», διερωτήθηκε.

«Αρκετά πληρώσαμε τα προεκλογικά ψέματα, κι εμείς ως ΠΑΣΟΚ και ως χώρα. Αν θέλουν να μιμούνται το ΠΑΣΟΚ, ας μιμούνται τις μεγάλες κατακτήσεις και αλλαγές και όχι τις πιο αρνητικές όψεις» του, συμπλήρωσε.

Επιπλέον, παρέπεμψε εκείνους που μιλούν για καταγγελία της δανειακής σύμβασης «να πάνε να διαπραγματευτούν με τους Ολλανδούς» οι οποίοι, όπως είπε, λένε να μη δοθεί ούτε ευρώ στο Νότο, «διότι με τη Μέρκελ και τον Ολάντ δεν είδα να τα καταφέρνουν πολύ καλά».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ακόμη ότι στήνεται ένα «στείρο πολιτικό σκηνικό δίπολου», με μια σκληρή δεξιά της «εθνικοφροσύνης» από τη μια, η οποία, όπως είπε, παραπέμπει στην εποχή της ΕΡΕ και, από την άλλη, έναν «δήθεν αριστερό λόγο», τον οποίο χαρακτήρισε ως «φεστιβάλ δημαγωγίας, προχειρότητας και ανευθυνότητας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ