2017-12-20 18:17:13
Φωτογραφία για ΓΕΣ: Τι ισχύει για άρβυλα και φλις ζακέτες
Πολλά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο www.armyvoice.gr/ σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται αναφορικά με την εμφάνιση των στελεχών.

Το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι εστιάζεται στο ποια άρβυλα επιτρέπεται να φοράνε και ποια όχι καθώς επίσης και σχετικά με το εάν έχουν δικαίωμα να φορούν "φλις" έξω απο το χιτώνιο. για να αντιμετωπίσουν το κρύο, ειδικά όσοι βρίσκονται εκτεθειμένοι σε διάφορες εξωτερικές υπηρεσίες.

Αποταθήκαμε στο ΓΕΣ και με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει ενιαίος "κανόνας" σε ισχύ. Το επόμενο ερώτημα είναι ότι εάν κάποιος επιθυμεί να εμφανιστεί με κόκκινα άρβυλα, λόγω και των Χριστουγέννων και πρωτοχρονιά για να θυμίζει Αη Βασίλη, θα έχει ή όχι πρόβλημα;

Ναι, λίγο τραβηγμένο, αλλά θα μπορούσε και να συμβεί. Τελικά όμως τι ισχύει;

Η απάντηση που λάβαμε και θα ήταν καλό να ενημερωθούν τα στελέχη, είναι ότι κάθε σχηματισμός βγάζει τους δικούς του κανόνες για την εμφάνιση των στελεχών, καθώς δεν έχουν χορηγηθεί σε όλους άρβυλα κι έτσι υπάρχει ανομοιομορφία.


Για το ΓΕΣ πάντως το αποδεκτό είναι το μαύρο χρώμα και μπορούν τα στελέχη να φορούν είτε καστόρινα, είτε τα κλασσικά άρβυλα, με βάση τον διακλαδικό κανονισμό στολών.

Όσο για το φλις, πολλοί σχηματισμοί προσφέρουν ήδη τη δυνατότητα στα στελέχη που το επιθυμούν να προμηθευτούν από τα στρατιωτικά πρατήρια κάποιες τέτοιες ζακέτες. Ούτε σε αυτό το θέμα υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και μαθαίνουμε ότι "πέφτουν καμπάνες".

Μήπως αντί για τις καμπάνες οι διοικητές των σχηματισμών να έκαναν μια επικοινωνία με το ΓΕΣ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν τέτοια θέματα;

Μαθαίνουμε ότι αναμένεται να γίνει μελέτη ώστε τελικά να προμηθευτεί ο Ελληνικός Στρατός φλις για το προσωπικό του. Μέχρι τότε όμως ας τους δώσουν τη δυνατότητα να το φορούν. Δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς, καθώς δεν υπάρχουν!

ΠΗΓΗ: http://www.armyvoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ