2017-12-22 10:13:39
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Απίστευτο αλλά αληθινό, 16.000 ευρώ για έξοδα κίνησης έλαβε δικαστικά ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης Γεώργιος από το ΦΟΔΣΑ!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

   Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σέβομαι  τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

      Ο αιρετός που έχει θέση ευθύνης δικαιούται αντιμισθία- έξοδα παράστασης και έξοδα μετακινήσεως εφόσον πραγματοποιήσει μετακινήσεις. Αυτές οι αμοιβές είναι διαφορετικές. Καθορίζονται με συγκεκριμένες διατάξεις νόμων.


    Στα 29 χρόνια που υπηρετώ στο δημόσιο, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μου, έχω φτιάξει εκατοντάδες καταστάσεις πληρωμής οδοιπορικών εξόδων συνοδευόμενες με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και τις απαραίτητες αποφάσεις.  Στο Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της ΔΔΕ  Αιτ/νιας, που έχω τη τιμή να υπηρετώ  τώρα, κάνω τις καταστάσεις πληρωμής των εξόδων μετακίνησης και τις υποβάλλω στην αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο και παραπέρα προώθηση για πληρωμή. 

         Αν  η μετακίνηση ενός Σχολικού Συμβούλου είναι από το Μεσολόγγι κάτω από 50 χιλιόμετρα δεν δικαιούται έξοδα μετακίνησης. Αν η μετακίνηση  είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα χωρίς διανυκτέρευση δικαιούται 0,15 λεπτά του ευρώ για κάθε χιλιόμετρο, τυχόν διόδια και 10 ευρώ ημερήσια αποζημίωση. Αν τέλος κάνει και διανυκτέρευση δικαιούται 0,15 λεπτά του ευρώ για κάθε χιλιόμετρο, τυχόν διόδια, 10 ευρώ ημερήσια αποζημίωση και 80 ευρώ έξοδα διανυκτέρευσης.  Αυτά αν χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο.  Οι έλεγχοι που γίνονται είναι σχολαστικοί.

        Για να δούμε τι έγινε στο ΦΟΣΔΑ που Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσαμπίρης Γεώργιος. Μέλη του ΔΣ είναι ο κ. Στούπας Θεόδωρος, ο κ. Κασόλας Αθανάσιος και από το Δήμο Ξηρομέρου ο Δήμαρχος κ. Γαλούνης και ο κ. Λαϊνάς Κωνσταντίνος...     Γράφω για μία ακόμη φορά.  Το άρθρο 75 παρ 9 του νόμου 3852/2010 ορίζει:

      Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Το μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας.

       Σημείωση, αναφέρει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αλλά αυτό ισχύει σε όλα τα πλάτη και μήκη  ανά την επικράτεια και σε όλο το Δημόσιο.

       Την 21η Μαρτίου  2016 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ στο εξής) του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας  με παρόντα μέλη το κ. Κατσαμπίρη Γεώργιο και το κ. Στούπα Θεόδωρο και απόντα το κ Λαϊνά Κων/νο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου.  Η αντίστοιχη ΑΔΑ  781ΚΟΞΚΚ-ΟΕ8. 

Παρακαλώ δείτε  απόσπασμα της  απόφασης:  

       Προφανώς ο Πρόεδρος κ. Κατσαμπίρης  κατά τη γνώμη μου είχε κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση λόγω  προφανούς υλικού συμφέροντος. Αυτό βέβαια θα το κρίνουν οι αρμόδιοι της πολιτείας. 

      Για δύο διανυκτερεύσεις  δαπάνη 420 ευρώ!!!!!! (2*210=420) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Αν ο κ Κατσαμπίρης εισέπραξε το παραπάνω ποσό των 619,50 ευρώ σύμφωνα με τη παραπάνω απόφαση ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

****************

Πάμε παρακάτω.

Την 11η Ιουλίου 2017 συνεδρίασε η ΕΕ του ΦΟΣΔΑ  με παρόντες το κ. Στούπα Θεόδωρο, το κ. Λαϊνά Κων/νο και το Δήμαρχο  Δήμου κ. Γαλούνη  Ξηρομέρου   με θέμα 

"Λήψη απόφασης για ορισμό δικηγόρου για την υπόθεση υπ' αριθμ 2/2017 Διαταγή Πληρωμής του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας".  

   Παρακαλώ δείτε απόσπασμα από το έγγραφο με ΑΔΑ Ω84ΠΟΞΚΚ-ΣΒΔ:

          Προφανώς ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ή κάποιος άλλος  διεκδίκησε ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ από το ΦΟΣΔΑ ποσό 16.100 ευρώ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ και 280 ευρώ για δικαστική δαπάνη. Αν στο συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνεται και η παραπάνω δαπάνη των 619, 50  ευρώ δεν γνωρίζω.

***********

Συνεχίζουμε την ενημέρωση σας.

     Την 30η Αυγούστου 2017 συνεδρίασε η ΕΕ του ΦΟΣΔΑ με παρόντες το κ. Στούπα Θεόδωρο, το κ. Λαϊνά Κων/νο και το Δήμαρχο  Δήμου κ. Γαλούνη  Ξηρομέρου   με θέμα 

"Περί αποδοχής ή μη γνωμάτευσης Δικηγόρου Ευάγγελου Πετρόπουλου για την υπ' αριθ 2/2017 Διαταγή πληρωμής του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας".

Παρακαλώ δείτε απόσπασμα από το έγγραφο με ΑΔΑ 6ΓΜ8ΟΞΚΚ-Σ01:

     Η ΕΕ αποφάσισε να μην ασκήσει ο ΦΟΣΔΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ κατά της υπ ΄αριθ 2/2017 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας. Η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 12/2017. Ο αριθμός αυτός θα μας χρειαστεί παρακάτω. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

***********

Πάμε παρακάτω.

     Την 18η  Δεκεμβρίου 2017 έχουμε το παρακάτω ένταλμα πληρωμής με δικαιούχο το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ Κατσαμπίρη  αιτιολογία πληρωμής, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡ. 2/2017 ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ και ποσού 16.000 ευρώ (καθαρά στο δικαιούχο 15.424 ευρώ και 576 ευρώ κρατήσεις).   

Παρακαλώ δείτε το ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ  με αριθμό 14, σειρά Α:

          Κάθε ένταλμα πληρωμής για να πληρωθεί συνοδεύεται από κάποια έγγραφα που να δικαιολογούν τη πληρωμή. Παρακαλώ προσέξτε τα συνημμένα που αναφέρει το ΧΕΑ:

1)-Απόφαση εκτελεστικής επιτροφής ΦΟΣΔΑ 12/2017, είναι το παραπάνω έγγραφο που σας επισήμαινα να προσέξετε.

2)-Απόφαση εκτελεστικής επιτροπής του  ΦΟΣΔΑ 6/2017. Η απόφαση αυτή έχει τίτλο "Περί διάθεσης πίστωσης" έχει πάρει ΑΔΑ ΨΒ9ΝΟΞΚΚ-Μ5Ν ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, διαθέτει πίστωση 24.000 σε βάρος του Κ.Α  00-6121 για "Αντιμισθία αιρετών- έξοδα παράστασης". Βέβαια αναφέρει και άλλες πιστώσεις.

3)-Το έγγαφο με ΑΔΑ ΩΕΠΕΟΞΚΚ-ΜΑΠ είναι το παρακάτω:

4)-Τη κατάσταση πληρωμής ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

*************

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:

   1)-Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης  έχει υποχρέωση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο  να ενημερώσει το ΔΣ αναλυτικά, να δημοσιεύσει τι ακριβώς έξοδα κίνησης  διεκδίκησε και πήρε,  ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ  ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ.  Δεν μπορεί να έχει αυτή τη πολιτική πρακτική. ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα άλλα μέλη του ΔΣ και της ΕΕ του ΦΟΣΔΑ μέσω δικαστηρίων.

  2)-Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης οφείλει να ζητήσει  πάραυτα τη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ Κατσαμπίρη.

  3)-Έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες οι Πρόεδροι του ΔΣ ο πρώην κ. Μπαλατσούρας και ο νυν κ. Κουνέλης που δεν μου έδιναν το λόγο. Ένα από τα θέματα που θα έθετα ήταν αυτό. 

 4)-Έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες η μείζονα αντιπολίτευση για όλα αυτά που συμβαίνουν και σιωπά. Γιατί άραγε;

***********

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ 

Σε ότι με αφορά η παραπέρα διερεύνηση της υπόθεσης είναι μονόδρομος.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ – ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1

          Την 08η Μαΐου 2017 συνεδρίασε το ΔΣ του ΦΟΣΔΑ με παρόντα μέλη το Πρόεδρο κ. Κατσαμπίρη, το κ. Στούπα, το κ. Γαλούνη και το κ. Λαϊνά. Απουσίαζε ο κ. Κασόλας.  Παρακαλώ προσέξτε την ημερομηνία.

     Το θέμα ήταν "Συζήτηση περί οικονομικών εκκρεμοτήτων από τους Δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας προς το ΦΟΣΔΑ".   ΑΔΑ  ΩΤ0ΟΞΚΚ-ΙΑΦ 

         Εκεί ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ είπε ανάμεσα στα άλλα: "Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει οικονομικές εκκρεμότητες από τα έτη 2013,2014, 2015, 2016"….. 

    και παρακάτω….. "Πρέπει ο Δήμος Ξηρομέρου να τακτοποιήσει άμεσα τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στον ΦΟΣΔΑ γιατί διαφορετικά ο ΦΟΣΔΑ θα πρέπει να κινηθεί νομικά απέναντι του και επί πλέον δεν θα μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες που παρέχει σήμερα στο Δήμο  Ξηρομέρου".

       Η ύπαρξη οφειλών (ποσό δεν αναφέρθηκε) δημόσια ειπώθηκε πρώτη φορά. Ο Πρόεδρος κ. Κατσαμπίρης ανέλαβε το Σεπτέμβρη του 2014. Έχει να παραστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου από το μήνα Αύγουστο. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης σε εμάς τους Δημότες έβαλε  δύο φορές αυξήσεις μην το ξεχνάμε αυτό. Πόσα οφείλει ο Δήμος Ξηρομέρου στο ΦΟΣΔΑ;  Tα πλήρωσε; Tι συμβαίνει ουδείς γνωρίζει.

        Αγαπητοί Αναγνώστες τα συμπεράσματα δικά σας. Τα δικά μου τα έχω βγάλει. Τα σημείωσα στο αρχείο μου. Θα δημοσιευτούν στο βιβλίο μου που γράφω  και θα κυκλοφορήσει Θεού θέλοντος σε κατάλληλο χρόνο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ... λέει ο Ποιητής.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ