2017-12-22 18:00:38
Φωτογραφία για Αντιμετωπίστε τους πόνους στον αυχένα
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και η καθιστική εργασία δεν είναι ότι καλύτερο για τον αυχένα μας. Οι ενοχλήσεις είναι συχνές και σίγουρα ο πόνος δυσκολεύει τη ζωή μας. Παρακάτω μπορούμε να δούμε μερικές απλές ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι ένα στρώμα γυμναστικής, ένα μπαλάκι και ένα λάστιχο με λαβές.

1. Χαλάρωση θωρακικών

Ξαπλώστε μπρούμυτα στο στρώμα και τοποθετήστε το μπαλάκι κάτω από την κλείδα. Με τον αγκώνα λυγισμένο, κινήστε το χέρι προς τα πάνω και προς τα κάτω παράλληλα με το πάτωμα. Κάντε 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

2. Χαλάρωση στρογγυλού μυός

Ξαπλώστε στο πλάι και τοποθετήστε το μπαλάκι στη μασχάλη. Με τον αγκώνα λυγισμένο να ακουμπά στο πάτωμα, κινήστε τον βραχίονα προς εναλλάξ προς κάθε πλευρά για 30-60 δευτερόλεπτα. Αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.


3. Χαλάρωση τραπεζοειδή

Σταθείτε σε όρθια θέση και τοποθετήστε το μπαλάκι στον αριστερό τραπεζοειδή. Κάντε πιέσεις με το κεφάλι προς τη δεξιά πλευρά για 30-60 δευτερόλεπτα. Αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.

4. Ελξεις σε σχήμα Α, W, Y

Σταθεροποιήστε το λάστιχο και γονατίστε στο στρώμα. Κρατήστε με τα δύο χέρια το λάστιχο από τις λαβές του και κάντε έλξεις σε σχήμα Α, W, και Y όπως φαίνεται στο βίντεο. Κάντε 15 επαναλήψεις για κάθε άσκηση.

5. Ελξεις κεφαλιού προς το στήθος

Ξαπλώστε ανάσκελα και κάντε ελαφρές πιέσεις του κεφαλιού ώστε το πηγούνι να μετακινηθεί προς το στήθος (μέχρι το σημείο που μπορείτε χωρίς να νιώθετε πόνο). Κάντε συνολικά 15 επαναλήψεις.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ