2017-12-23 00:28:25
Φωτογραφία για Καρέ - καρέ η επίθεση στο Εφετείο Αθηνών - Στα τυφλά οι έρευνες, δεν λειτουργούν οι κάμερες από το 2002! [Βίντεο]
Τι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το Εφετείο, όταν άγνωστοι άφησαν μια τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη και ανοίγοντας πυρ κατά του αστυνομικού που φύλαγε σκοπιά.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Ένα βαν στάθηκε μπροστά από το Εφετείο τα ξημερώματα και δυο άτομα άφησαν μια τσάντα με εκρηκτικά. Η παρουσία τους έγινε αντιληπτή από τον φρουρό τον οποίο και επιχείρησε να χτυπήσει, ο συνεργός των δυο δραστών που επέβαινε στο όχημα, πυροβολώντας προς το μέρος του, χωρίς ωστόσο να του επιφέρει τραυματισμό.

Περιγράφοντας τη στιγμή που οι τρομοκράτες άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα σκαλιά του κτιρίου, ο γγ των Ειδικών Φρουρών είπε: «Ο ένας ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά. Ο άλλος στάθηκε κάπου στο μέσο και ο τρίτος έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έκρηξη, άγνωστος ήρθε σε επικοινωνία με μια εφημερίδα και μια ιστοσελίδα, ενημερώνοντας για την ύπαρξη βόμβας στο Εφετείο. Μέσα σε λίγη ώρα η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.


Από τις έρευνες που διεξήχθησαν στο σημείο, εντοπίστηκε ένας κάλυκας ενώ το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε καμένο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν έντρομοι το περιστατικό που είχες ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών σε προσόψεις κτιρίων. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν στην κάμερα, ο ήχος ήταν έντονος ενώ ένιωθαν σαν να γινόταν σεισμός.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το οποίο οι κάμερες στο κτίριο του Εφετείου δεν καταγράφουν εδώ και... 15 χρόνια, με αποτέλεσμα οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής να είναι στα… τυφλά.

Κατά τη διάρκεια αναζήτησης από άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υλικού από το βίντεο ασφαλείας, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες του Εφετείου έχουν να καταγράψουν από το... 2002!

Σαν να μην έφτανε αυτό, διαπιστώθηκε επίσης ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις κατά το παρελθόν, δεν μπήκαν ποτέ κάμερες σε κρίσιμα εξωτερικά σημεία του Εφετείου.

Το περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μέσω μιας αιχμηρής ανακοίνωσή της διαμήνυσε ότι «Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας».

«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» σημειώνεται .

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταλήγει λέγοντας ότι «είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. «Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Η παραπάνω τοποθέτηση δεν έμεινε αναπάντητη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή ο οποίος χαρακτήρισε ανάξιες «ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού» τις «προσπάθειες ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις».

Πηγή: newpost
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ