2017-12-23 14:43:32
Φωτογραφία για Ν.Δ.: ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ
Στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ  δεν είμαστε πρώτοι αλλά πέμπτοι, υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Αναπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Δήμας, κατηγορώντας το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. 

Ο κ. Δήμας, σημειώνει μάλιστα πως αν αφαιρέσουμε από όλα τα κράτη μέλη τις προκαταβολές και δούμε κατά πόσο οι εθνικές κυβερνήσεις ήταν αποτελεσματικές και απορρόφησαν κονδύλια, η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση. Αλλά ακόμα όμως και η 10η θέση, επισημαίνει, οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από έτοιμα, ώριμα έργα τμηματοποιημένα (phasing) που σχεδίασε η κυβέρνηση της Ν.Δ. από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα ήθελε να πιστέψουμε την ''αυταπάτη πως ''η Ελλάδα είναι πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε όλη την Ευρώπη''. Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη και για να την κατανοήσει κάποιος, αρκεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://cohesiondata.ec.europa.eu/overview της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» τονίζει στην ανακοίνωση του ο κ. Δήμας.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ