2017-12-24 00:36:59
Φωτογραφία για Άγρια συμπλοκή Χριστόδουλου Ξηρού με αρχιφύλακα των φυλακών - Στη συνέχεια έβαλε φωτιά και στο κελί του
«Γυαλιά καρφιά» τα έκανε ο Ξηρός στις φυλακές Διαβατών..

Σοβαρό επεισόδιο στις φυλακές Διαβατών, με πρωταγωνιστή το καταδικασμένο μέλος της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλο Ξηρό..

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

 Φωτιά, ζημιές στο κελί και σπασμένα τζάμια ήταν το αποτέλεσμα της συμπλοκής του Χριστόδουλου Ξηρού με τον αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινή», το μέλος της «17 Νοέμβρη» συνεπλάκη με τον αρχιφύλακα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και στη συνέχεια έβαλε φωτιά η οποία ωστόσο περιορίστηκε στο χώρο του κελιού.

Σοβαρό επεισόδιο φέρεται να συνέβη στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται ο Χριστόδουλος Ξηρός και είχε πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον αρχιφύλακα των φυλακών. Το μέλος της 17 Νοέμβρη συνεπλάκη έντονα με τον σωφρονιστικό υπάλληλο με αποτέλεσμα να βάλει φωτιά στο κελί του και να προκαλέσει ακόμη μικρές ζημιές.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια της διαμάχης ενώ ο Ξηρός που κρατείται στο Πειθαρχείο στο πίσω μέρος των φυλακών, φέρεται να προκάλεσε ακόμη μικρές ζημιές στο κελί ενώ έσπασε και τζάμια.

Την ώρα της φερόμενης έντασης, τις φυλακές επισκεπτόταν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως, Βαρνάβας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια ξεκίνησε τη δράση της η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Στις 23 Δεκεμβρίου 1975 δολοφόνησε στο Ψυχικό τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς.

Ήταν το πρώτο χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης που έδρασε στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1975–2002. Η δράση της περιελάμβανε δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις, αρπαγές οπλισμού και σημαντικό αριθμό ληστειών και προκάλεσε το θάνατο 23 Ελλήνων και ξένων πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, διπλωματών, οικονομικών παραγόντων και πολιτών
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ