2017-12-26 00:01:00
Φωτογραφία για Μαύρο καλσόν
Ένα από τα πλέον απαραίτητα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, τo μαύρο οπάκ καλσόν, “ντύνει” και πάλι με στιλ το χειμώνα μας. Crash test σε συγκεκριμένα καλσόν αυτής της κατηγορίας για να πάρετε μία ιδέα!

Μαύρο καλσόν: Λατρεύουμε να το μισούμε -ίσως γιατί τα τελευταία χρόνια οι τάσεις προτιμούν τις κάλτσες (ναι, με πέδιλα, και, ναι, θα μιλήσουμε σύντομα γι' αυτό) και τα γυμνά πόδια. Παρόλα αυτά, το οπάκ μαύρο καλσόν αποτελεί μία κλασική και ασφαλή επιλογή για τις κρύες ημέρες και νύχτες. Εμείς, δοκιμάσαμε 4 εταιρείες που αγαπάμε και σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες για να φτάσετε στο ταμείο χωρίς άγχος.

Πρώτα, όμως, καλό θα ήταν να κάνουμε μία σημείωση: Τα μαύρα καλσόν μπορεί να είναι εντυπωσιακά και απλά υπέροχα. Και σίγουρα μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό και τα... πόδια της διαθέτει τουλάχιστον δύο ζευγάρια. Προσωπικά, έχω στο συρτάρι μου πάνω από πέντε και αυτό γιατί φροντίζω να επενδύω σε μια πιο ακριβή μάρκα (λατρεύω τα Wolford για την αντοχή και την υφή τους), η οποία διατηρείται για αρκετό καιρό (έχω καλσόν 4 και 5 ετών!)
. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι και πιο φθηνές επιλογές δεν μπορούν να είναι εξίσου καλές και ανθεκτικές. Αντίθετα, σύμφωνα με προσωπική εμπειρία, οφείλω να ομολογήσω ότι και το Topshop διαθέτει φοβερά ανθεκτικά καλσόν 120 και 200 denier (αν και λίγο σφιχτά, σύμφωνα με φίλη που τα δοκίμασε), αλλά και το H&M.

Και μία μικρή αλλά χρήσιμη συμβουλή: Όταν φοράτε μαύρο καλσόν με μπότες, αν δεν θέλετε να χαλάσουν γρήγορα οι ραφές στην πατούσα, φορέστε από επάνω μία σχετικά λεπτή κάλτσα. Επιπλέον, θα κάνει και το περπάτημά σας πιο άνετο.

Uniqlo Καλσόν Heattech: Αν και δεν είναι ιδιαίτερα ελαστικά, είναι ωστόσο πολύ ματ και πολύ οπάκ. Παρόλα αυτά, αισθάνθηκα ότι χρειάζονται κάποια προσοχή. Αν “κακομεταχειρίζεστε” τα καλσόν σας, καλύτερα να τα αποφύγετε, αλλά η τεχνολογία Heattech είναι εξαιρετική για το κρύο -συγκεκριμένα, έχω φίλους στη Νέα Υόρκη που ορκίζονται ότι είναι καλύτερα και από τζιν μέσα στο κρύο του Μεγάλου Μήλου.

Η ετυμηγορία: Ναι μεν, αλλά με επιφυλάξεις Spanx Καλσόν Luxe Leg 60 denier

Εντάξει. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ΦΟΒΕΡΑ ανθεκτικά. Έχω ένα ζευγάρι εδώ και χρόνια (από το Net-a-porter) και παρότι έκαναν μια τρυπίτσα, λόγω της ιδιαίτερης πλέξης τους, ποτέ δεν μεγάλωσε και δεν κατέστρεψε το καλσόν. Είναι πολύ οπάκ, ενώ παράλληλα ως επιπλέον bonus βοηθούν να “μαζευτούν” η κοιλιά και η περιφέρεια! Θεωρώ ότι ίσως χρειάζεται να επιλέξετε ένα νούμερο πάνω από το συνηθισμένο σας.

Η ετυμηγορία: Λίγο στενό, αλλά αν πάρετε το σωστό νούμερο από την αρχή δεν θα ζήσετε την ελαφρά δυσφορία που βίωσα τον πρώτο καιρό. Αξίζει τα λεφτά του.

Wolford Καλσόν Matte Opaque 80

Το ομολογώ: είναι τα αγαπημένα μου καλσόν. Είναι απίστευτα απαλά και εξαιρετικά ανθεκτικά. Έχω διάφορους τύπους καλσόν από την Wolford, αλλά επιλέγω συνήθως τον συγκεκριμένο γιατί είναι οπάκ αλλά και ματ ταυτόχρονα. Προσέξτε λίγο με τα μεγέθη -αν δεν σας βοηθήσουν οι πωλήτριες, το διάγραμμα στο πίσω μέρος της συσκευασίας δίνει σαφείς οδηγίες για να επιλέξετε το σωστό.

Η ετυμηγορία: Μπορεί να είναι αρκετά πιο ακριβά από τα περισσότερα άλλα καλσόν του εμπορίου, αλλά και η αίσθησή τους επάνω στο δέρμα είναι μαγική και αντέχουν στον χρόνο.

Η&Μ Καλσόν 100 denier Control Tights

Η εναλλακτική επιλογή μου για κάτι πιο φθηνό, αλλά πολύ οπάκ και με καλές αντοχές. Γενικά, έχω ξαφνιαστεί ευχάριστα από τα καλσόν του σουηδικού brand. Βγαίνει και σε 200 denier, αλλά το βρίσκω λίγο υπερβολικό, δεδομένου ότι η δουλειά γίνεται εξαιρετικά και με το 100στάρι. Στα συν, βοηθούν να σμιλέψετε την κοιλιά και την περιφέρειά σας.

Η ετυμηγορία: Ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής. Ειδικά αν δεν περιμένετε θαύματα...

Από την Βάνα Αντωνοπούλου

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ