2017-12-29 17:46:09
Φωτογραφία για ΑΝΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΚΑΠ
Ανάσα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου παίρνει η ΣΕΚΑΠ καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής εξέδωσε προσωρινή διαταγή αίροντας τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, σε συνέχεια της απόφασης του τελωνείου Ξάνθης να μπλοκάρει τα προϊόντα της καπνοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής, δεν γίνεται απαιτητό το πρόστιμο και τα προϊόντα της ΣΕΚΑΠ θα μπορούν να διακινούνται κανονικά στην εσωτερική αγορά.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ έχει αποφασίσει να οδηγήσει την εταιρεία σε παύση πληρωμών, εκκινώντας τις πτωχευτικές διαδικασίες, εφόσον, όπως σημειώνει, δεν αποκατασταθεί η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της.

Η τύχη της καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης, που απασχολεί 170 εργαζόμενους, θα κριθεί πλέον σε πρώτη φάση από την απόφαση του Πρωτοδικείου επί της αίτησης αναστολής για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και αμετάκλητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο αναμένεται να υποβάλει αίτησης αναίρεσης κατά της τελεσίδικης απόφασης επιβολής του προστίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΣΕΚΑΠ καλείται να πληρώσει το προαναφερθέν πρόστιμο για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2009, όταν βρισκόταν υπό τον έλεγχο της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή για μια υπόθεση που χρονολογείται τέσσερα χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ