2017-12-30 16:18:45
Φωτογραφία για Άνοιξη 2020 αρχίζουν να φθάνουν οι S-400 της Τουρκίας στην περιοχή
Η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις των συστοιχιών πυραύλων S-400 στην Τουρκία από τον Μάρτιο του 2020. Όπως ανέφερε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής Rostec, η ύψους 2,5 δισ. δολαρίων συμφωνία αφορά την πώληση τεσσάρων συστοιχιών.

«Θα καταβληθεί το 45% του ποσού ως προκαταβολή και το υπόλοιπο 55% μέσω ρωσικών πιστώσεων», είπε. Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων θεωρείται από ορισμένες δυτικές χώρες ως πλήγμα κατά του ΝΑΤΟ εν μέσω μάλιστα έντασης της συμμαχίας με τη Ρωσία για την Ουκρανία και την Συρία.

Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο τα ρωσικά συστήματα μπορούν να ενταχθούν στον αμυντικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ρωσία και Τουρκία υποστήριζαν αντίθετα στρατόπεδα στην Συρία και οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν επικίνδυνα διαταραχθεί μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους τον Νοέμβριο του 2015. Παρόλα αυτά οι σχέσεις βελτιώθηκαν ραγδαία.

Οι S-400 έχουν μέγιστο βεληνεκές 400 χλμ. και μπορούν να πλήξουν στόχους σε ύψος έως 30 χλμ. Η Ρωσία φαίνεται πως κατάφερε να πουλήσει τους S-400 και στην Ινδία, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρoγκόζιν. Και η Σαουδική Αραβία όμως φαίνεται πως ενδιαφέρεται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ