2017-12-31 12:30:30
Φωτογραφία για Οδηγός επιβίωσης για τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι
Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο, τουλάχιστον 75 εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν ένα ποτό, και επειδή το διήμερο που ακολουθεί είναι γεμάτο αλκοόλ, τα μάτια σας δεκατέσσερα

Ιδού τι είναι καλό να προσέχεις αυτές τις μέρες, λίγο πριν υποδεχτούμε το 2018, με τα πάρτι και τα καλέσματα να είναι ασταμάτητα:

Μείνε πιστός στις επιλογές σου

Που σημαίνει ότι αν η βραδιά των ποτών σου γράφει τη λέξη τζιν, θα είναι τραυματικό για σένα και τους άλλους τριγύρω να αντικατασταθεί με τη λέξη τεκίλα.

 Το να μπερδέψεις ποτά μπορεί να σου προσφέρει μια περιστασιακή ευχαρίστηση και μια αίσθηση ποικιλίας άλλα σίγουρα δεν θα σου προσφέρει καλό στομάχι.

 Βάση στατιστικών, το 45% των ατυχημάτων που γίνονται μετά από μια έξαλλη βραδιά με ποτά, οφείλονται στα ανακατεμένα ποτά και όχι στην υπερβολική κατανάλωση ενός και μόνο ποτού. 

Οπότε διάλεξε το ποτό σου και μην το αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο.


Απέφυγε τα πολλά σφηνάκια

Δεν αξίζει τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από θέμα υγείας. Ένα απαλό λικέρ ή γλυκό βερμούτ στο σφηνάκι, μπορεί να αφήσει εντυπωσιακές αναμνήσεις στον ουρανίσκο, αλλά θα είναι υπεύθυνο και για τον γρήγορο πονοκέφαλο. Όχι μόνο δεν θα έχεις όρεξη για ακόμη ένα ποτό, αλλά η τσέπη σου θα πονέσει με τις τιμές που έχουν τα σφηνάκια αναλογικά με το κανονικό ποτό.

Το αλκοόλ και το αδύναμο φύλο

Μπορεί οι φίλες στην παρέα να είναι γερά ποτήρια και να συνοδεύουν επάξια τους άντρες φίλους τους, όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο οργανισμός της γυναίκας έχει 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί υπό την επήρεια μέθης. 

Οπότε προσοχή στην ποσότητα του ποτού και τα σφηνάκια.

Μην πίνεις με άδειο στομάχι

Όταν παραμένεις νηστικός για αρκετές ώρες την ημέρα, το στομάχι διαμαρτύρεται. 

Εάν αποφασίσεις να του δώσεις και αλκοόλ το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνει τη νύχτα σου βασανιστήριο. 

Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στο στομάχι, αυξάνουν τις πιθανότητες της μέθης, της ζαλάδας, ενώ η συχνή κατανάλωση του σε παρόμοια κατάσταση μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι και στο έλκος. 

Το στομάχι πρέπει να έχει τροφή, έτσι ώστε να είναι σε κατάσταση να δεχτούν το αλκοόλ.

Προσοχή στα κεράσματα

Αρκετές φορές έχουμε δεχτεί κάποιο κέρασμα, από ποτά και σφηνάκια μέχρι και τις περίφημες κανάτες που περιέχουν αρκετά δυνατά ποτά. 

Όμως το θέμα δεν είναι τι ακριβώς περιέχει ένα ποτό, αλλά το πόσο συνηθισμένος είναι ο οργανισμός σε αυτό και πόσο μπορεί να τον επηρεάσει. 

 Αν για παράδειγμα κάποιος δεν είναι συνηθισμένος στην βότκα, όλα τα παράγωγα της σε συνδυασμό με λικέρ ή σιρόπια θα είναι κουραστικά για το στομάχι και θα προκαλέσουν δυνατό πονοκέφαλο. Πάντα ρωτάμε τι πίνουμε.

Πίνε αργά και μετρημένα

Εάν η παρέα σου έχει σκοπό να συνεχίσει τη νύχτα της σε άλλο μαγαζί, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να σέρνεσαι με πονοκεφάλους και ζαλάδες. 

Οπότε δεν είναι καθόλου άσχημα ιδέα να παραγγέλνεις μέχρι δύο ποτά, με διαφορά 20 με 25 λεπτών. 

Οι αριθμοί δεν είναι τυχαίοι, καθότι η συγκεκριμένη διάρκεια, είναι η ώρα που χρειάζεται το στομάχι να αφομοιώσει το αλκοόλ χωρίς παρατράγουδα. Όταν πίνουμε το ένα ποτό μετά το άλλο, είναι σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε ένα μπουκάλι μέσα από χωνί. Κάποια στιγμή ξεχειλίζει.

Μην πίνεις ουίσκι

Μπορεί κάποιοι πιστοί να μην μπορούν να κάνουν χωρίς το αγαπημένο τους ποτό, όμως σε έρευνα του αμερικανικού περιοδικού GQ, το ουίσκι είναι το νούμερο 1 σε νοθεία ποτό και ευθύνεται για τις περισσότερες από τις ατυχείς καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στα βράδια τους οι πότες.

 Αν γνωρίζεις το μαγαζί και τον άνθρωπο που σε σερβίρει προτίμησε το. Διαφορετικά είναι ένα ρίσκο που δεν θα ήθελες να πάρεις σε καμία περίπτωση.

Είναι τα ποτά καθαρά;

Οι επαγγελματίες bartender φωνάζουν: δεν παραγγέλνουμε κοκτέιλ σε μαγαζιά που δεν έχουμε ξαναεπισκεφθεί. 

Όσο ακραίο και αν ακούγεται, όταν δεν ξέρεις την ποιότητα του ποτού που έχει το μαγαζί δεν μπορείς έτσι απλά να ρισκάρεις. 

Συνηθίζεται να παίρνουμε για αρχή απλά ποτά (π.χ. τζιν τόνικ, βότκα λεμόνι), ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν είναι καλής ποιότητας.

 Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς το νοθευμένο ποτό έχει χαρακτηριστικά δυνατή μυρωδιά και προκαλεί πονοκέφαλο στις πρώτες γουλιές.

Πόσο κοντά είναι οι προορισμοί;

Μια έρευνα της Huffington Post, είχε αποδείξει ότι τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται τη στιγμή που ο κόσμος μετακινείται για να πάει, όχι σπίτι, αλλά σε κάποιο άλλο μπαρ. Δεν έχει λοιπόν σημασία αν κάποιος από εσάς δεν πίνει για να οδηγήσει. Έχει σημασία πόσο νηφάλιοι είναι όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προτιμούμε μαγαζιά που δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε από τη Γλυφάδα στο Χαλάνδρι και από εκεί στο Γκάζι. Το να συνεχιστεί το ποτό στην ίδια περιοχή είναι λιγότερο κουραστικό και απόλυτα ασφαλές.

Φάε κάτι, μην ντρέπεσαι!

Μπορεί οι κακές γλώσσες των διατροφολόγων να φωνάζουν για το πόσο πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου, αλλά η αλήθεια είναι πως αν φας κάτι μετά από μια γερή βραδιά ποτού, το στομάχι θα ξεκινήσει την διαδικασία της πέψης και τα πράγματα για την ομαλή επαναλειτουργία σου θα είναι πολύ πιο εύκολα απ’ όσο φαντάζεσαι. 

Ακόμα και ένα «βρωμικό» θα δώσει στο στομάχι το boost που χρειάζεται για να συνέλθει και θα μειώσει οποιαδήποτε ατονία ή ζαλάδα το επόμενο πρωί.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ