2017-12-31 19:00:55
Φωτογραφία για Πώς θα αποφύγουμε το hangover του ρεβεγιόν!
Οι γιορτινές ημέρες και οι ονομαστικές εορτές μας κάνουν να φθάνουμε αυτήν την περίοδο στα όρια της κραιπάλης! Για να απολαύσουμε τις γιορτινές βραδιές, οι συμβουλές που ακολουθούν είναι απαραίτητες όχι μόνο για να είμαστε νηφάλιες, αλλά και ακόμα πιο λαμπερές!

Πρόληψη: Η καλύτερη θεραπεία!

Όταν ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή, τα αποτελέσματα αντανακλώνται τόσο στο σώμα, όσο και στο δέρμα μας. Πόσο συνεπείς στις αρχές μας είμαστε όμως, μετά από ένα γιορτινό ξεφάντωμα; Σε τέτοιες περιστάσεις συνήθως αναζητάμε κάτι εύκολο, όπως τσιπς, χάρμπουγκερ, σοκολάτες, αναψυκτικά, μπισκότα και έτοιμα κέικ.

 Εάν υποκύψουμε στους «κακούς» υδατάνθρακες, στο λίπος, στο αλάτι και στη ζάχαρη για μια-δυο φορές, το σώμα μας θα μας συγχωρήσει. Εάν όμως, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη κατανάλωση, τότε οι ανθυγιεινές επεξεργασμένες τροφές προκαλούν διάφορες φλεγμονές στο σώμα μας. Όσο για το δέρμα μας; Η ακμή ή η ροδόχρους ακμή, το έκζεμα, τα σημάδια πρόωρης γήρανσης, οι δυσχρωμίες και η έλλειψη άνεσης έρχονται για να μείνουν.


Συμβουλή: Εκτός από το να ελέγχουμε με προσοχή τη διατροφή μας, όταν το παρακάνουμε μπορούμε να πάρουμε, περίπου 15 λεπτά πριν το γεύμα, κάποιο είδος αναστολέα απορρόφησης υδατανθράκων, που θα μας προτείνει ο διαιτολόγος μας ή ειδικός ιατρός.

Η κατανάλωση αλκοόλ πάλι, εκτός από ζαλάδα μπορεί μας οδηγήσει και σε αφυδάτωση. Συνδυάζοντας μάλιστα, τα ποτά με αλμυρά σνακς εξαντλούμε την πολύτιμη υγρασία από το σώμα μας και κατ’ επέκταση από το δέρμα μας. Η παρατεταμένη διάρκεια αυτών των ενεργειών δημιουργεί προβλήματα στο σώμα, λεπτές γραμμές στο δέρμα και μαύρους κύκλους στα μάτια. Για να προλάβουμε την καταστροφή πίνουμε άφθονο νερό ή αφεψήματα από τσάι και βότανα, μεταξύ των κοκτέιλ και κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Συμβουλή: Ιδανική κίνηση για την ενυδάτωση του οργανισμού, τα αναβράζοντα δισκία που βοηθούν στη γρήγορη αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών, απαραίτητων στοιχείων για τη διατήρηση της υγείας.

Η σημασία του ύπνου

Το σώμα μας έχει ανάγκη από αρκετές ώρες ύπνου για να ισορροπήσει και να διατηρήσει ισχυρό το αμυντικό μας σύστημα. Το ίδιο συμβαίνει και στο δέρμα μας. Όσο περισσότερο λοιπόν, μειώνουμε τις ώρες ύπνου εξαιτίας των εορτών, τόσο πιο εκτεθειμένες είμαστε σε ιώσεις, φλεγμονές, πρηξίματα, πρόωρες ρυτίδες και δερματικές κηλίδες.

Συμβουλή: Φροντίζουμε να μην το παρακάνουμε με συνεχόμενες νυχτερινές ατασθαλίες και προσπαθούμε να κοιμηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε, τοποθετώντας μια δροσιστική μάσκα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας που θα κρατήσει και το φως της ημέρας μακριάς μας!

Συμβουλές για ενίσχυση του οργανισμού μετά από μία μακριά… νύχτα!

* Λίγα φρέσκα φρούτα και λαχανικά το επόμενο πρωί είναι ιδανικά για να αναπληρώσουν τα συστατικά που έχουν αποσταθεροποιηθεί στον οργανισμό μας. Ειδικά, μια μπανάνα προσφέρει στο σώμα μας το απαραίτητο συμπλήρωμα βιταμινών της ομάδας Β, για πολλές ώρες. Εάν και μόνο η σκέψη μας φέρνει ναυτία, τότε μια πολυβιταμίνη είναι η καλύτερη λύση.

* Τα μικρά και ελαφριά γεύματα, πλούσια σε φυτικές ίνες και η απουσία λιπαρών συστατικών και γαλακτοκομικών προϊόντων βοηθούν σημαντικά. Η ντομάτα, είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλής μετά από κραιπάλη με ποτά, οπότε και μια απλή μακαρονάδα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, χωρίς βούτυρο, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια!

* Ένα φλιτζάνι γαλλικού καφέ (θεωρείται ελαφρύτερος), μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Ακόμα καλύτερη λύση, δύο κούπες με πράσινο τσάι. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ενοχλήσουμε το ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι μας, ενώ θα προσφέρουμε στον οργανισμό μας ένα ενεργειακό boost.

* Εάν καπνίσαμε πολύ, τότε ένα φρέσκος χυμός καρότου ή δύο καρότα περασμένα στον τρίφτη είναι μια πολύ καλή κίνηση για να τονώσουμε τα πνευμόνια μας με περισσότερο οξυγόνο.

* Το χλιαρό ντους μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα! Αφιερώνοντας 3-4 λεπτά στο ντους και κάνοντας κυκλικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλα, ελαφριά απολέπιση στα πέλματα και απαλό τρίψιμο στην πλάτη με την ειδική βούρτσα είναι αρκετά για να συνέλθουμε μέσα στα επόμενα 10 λεπτά!

* Το περπάτημα θα βοηθήσει σημαντικά. Εάν δεν έχουμε σκύλο για να κάνουμε τον γύρο δύο – τριών τετραγώνων, μπορούμε να περπατήσουμε μέχρι τον φούρνο ή το περίπτερο. Το περπάτημα θα ανοίξει τους αεραγωγούς του αναπνευστικού μας, θα βοηθήσει το σώμα μας να αφομοιώσει καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά που πήραμε και συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών, ενώ το δροσερό αεράκι στο πρόσωπο θα μας κάνει να συνέλθουμε πολύ πιο γρήγορα.

Express beauty tips

* Δύο μεγάλα ποτήρια νερό, πριν πέσουμε για ύπνο και άλλα δύο αφού ξυπνήσουμε έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα!

* Έχουν πρηστεί το πρόσωπο ή τα μάτια μας από το ξενύχτι; Με ένα παγάκι έχουμε άμεσα αποτελέσματα! Το τυλίγουμε σε ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα και το «κυλάμε» σε όλο μας το πρόσωπο και ειδικότερα, στα σημεία που το έχουν περισσότερη ανάγκη, με σαρωτικές κινήσεις για 2-3 λεπτά.

* Οι κοκκινίλες στα μάτια μας μπορούν να φύγουν σε χρόνο d.t. , εάν ρίξουμε μερικές σταγόνες κολλύριο.

* Και το μακιγιάζ, όμως, μπορεί να κάνει το θαύμα του! Επιλέγοντας ένα μέικαπ με αλόη, χωρίς πρόσθετα έλαια και αντιγηραντική σύνθεση, προσφέρουμε στο δέρμα μας εκτός από την τυπική κάλυψη, ανανεωτική και καταπραϋντική δράση.

* Μερικές πρωτοποριακές θεραπείες ομορφιάς υψηλής τεχνολογίας, όπως λέιζερ ή υαλουρονικό οξύ δεν χρειάζονται ιδιαίτερο χρόνο ανάκαμψης, ενώ τις περισσότερες φορές υποστηρίζουν και ενισχύουν την επιδερμίδα μας σε περιόδους στρες και ταλαιπωρίας.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ