2018-01-01 15:57:17
Φωτογραφία για Πώς να ξεκουραστείς πραγματικά όταν κάνεις γιορτές με την οικογένεια
Αν ανήκεις σε εκείνους για τους οποίους τα Χριστούγεννα (και γενικότερα οι γιορτές) είναι συνδεδεμένες με την επιστροφή στο πατρικό τους σπίτι ή έστω σε κάποιο οικογενειακό εξοχικό, γνωρίζεις πολύ καλά ότι το μόνο που πιθανότατα θα λείπει από το πρόγραμμα είναι λίγος χρόνος με τον εαυτό σου.

Δεν είναι ότι δεν χαίρεσαι για την επανασύνδεση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, είναι ότι συχνά έχεις την αίσθηση ότι ξεκουράζεσαι μόνο όταν μπορείς να χωθείς κάτω από το πάπλωμά σου και να ξαναβγείς σε μερικές μέρες.

Πώς θα καταφέρεις λοιπόν να γεμίσεις τις μπαταρίες σου όταν όλοι διεκδικούν την προσοχή σου;

Αθλήσου

Αν η άθληση είναι ένα μία από τις συνήθειες της καθημερινότητάς σου, δεν υπάρχει λόγος να τη διακόψεις όσο βρίσκεσαι σε διακοπές. Δε θα αθλείσαι σε καθημερινή βάση, αλλά ένα 20λεπτο τρέξιμο νωρίς το απόγευμα θα σε βοηθήσει να αλλάξεις παραστάσεις και να κρατηθείς σε φόρμα.


Ξέκλεψε χρόνο για τον εαυτό σου

Μπορεί να έχει τη μορφή της άθλησης, ενός περιπάτου ή ακόμη και ενός επεισοδίου της αγαπημένης σου σειράς στο δωμάτιό σου.

Πες όχι

Μπορεί οι υπόλοιποι να είναι ενθουσιασμένοι με την ημερήσια εκδρομή ή με τη συναρμολόγηση του νέου μπάρμπεκιου στον κήπο, αλλά αν νιώθεις κουρασμένη για όλα αυτά και δεν θέλεις να ακολουθήσεις, πρέπει να το επικοινωνήσεις. Τα αγαπημένα σου πρόσωπα οφείλουν να γνωρίζουν τις ανάγκες σου.

Οργάνωσε μια δραστηριότητα

Είτε είναι η πρωτοβουλία για κάποιο επιτραπέζιο, shopping ή μια κλασική οικογενειακή ταινία, το να είσαι εσύ αυτή που θα το προτείνει θα σε κάνει να αισθανθείς περισσότερο "στο στοιχείο σου", κάνοντας κάτι που θα έκανες και μόνη.

Κάνε έναν εποικοδομητικό διάλογο

Aν νιώθεις ότι "χάνεσαι" στις ομαδικές, οικογενειακές συζητήσεις, εξασφάλισε λίγο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αφιερώνοντας χρόνο σε ένα πρόσωπο τη φορά. Κάνε έναν εποικοδομητικό διάλογο, μοιράσου τους προβληματισμούς σου και άκου τις συμβουλές τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ