2018-01-03 11:35:08
Φωτογραφία για Editorial: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία στην Υγεία και το 2018!
Τετάρτη 3 Ιανουάριος 2018

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - 

Ηealth Report

Με την ελπίδα ότι τη νέα χρονιά θα αλλάξει έστω στο ελάχιστο το δημόσιο σύστημα υγείας και θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας, ζουν οι Έλληνες.

Περιμένουν να δουν να επιβεβαιώνονται τα όσα υποσχέθηκε και αυτή η κυβέρνηση.

Τις …χιλιάδες προσλήψεις στα νοσοκομεία που θα διευκολύνουν το έργο γιατρών και νοσηλευτών. Τις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που θα βοηθούν κάθε πολίτη στη γειτονιά του.

Το φρένο στα φακελάκια που τόσο μας ταλαιπωρούν όλους. Τα φθηνότερα φάρμακα για την τσέπη μας με τη λιγότερη δυνατή συμμετοχή. Τον καλύτερο ΕΟΠΥΥ που θα προσφέρει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του.

Προς ώρας βέβαια οι ανακοινώσεις μένουν ακόμη …ανακοινώσεις, καθότι από όσα έχει υποσχεθεί τα τελευταία τρία χρόνια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ελάχιστα έχουν γίνει.


Προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Και όσοι είχαν την τύχη να προσληφθούν, είναι με το σύστημα του επικουρικού και πλέον βγαίνουν ξανά εκτός συστήματος με τη λήξη της διετούς συνεργασίας τους.

Οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που θα εξυπηρετούσαν εδώ και τουλάχιστον …έναν χρόνο τους πολίτες, μέχρι στιγμής έχουν περιορισθεί σε …δύο! Και αυτές εγκαινιάστηκαν με τα απαραίτητα «Θα».

Όσο για τα φακελάκια, φυσικά και συνεχίζουν να υπάρχουν παρά τις λίστες των χειρουργείων οι οποίες βέβαια καταστρατηγούνται καθημερινά.

Πάντως μέτρα για την… αναχαίτηση των «φακελάκηδων» γιατρών στο ΕΣΥ, έχουν προαναγγελθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σαν κάποιος αόρατος…εχθρός του συστήματος να μη θέλει το υπουργείο υγείας να εφαρμόσει τα μέτρα.

Φθηνότερα φάρμακα για την τσέπη των ασθενών φυσικά και δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους ούτε το 2018, καθώς οι συμμετοχές στη δαπάνη όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά μάλλον αυξάνονται. Από 12% που ήταν το 2009 έφθασαν κοντά στο 30% σήμερα.

Είναι βλέπετε και αυτοί οι τροϊκανοί που δεν αφήνουν την κυβέρνηση να ελαφρύνει τους Έλληνες από τα βάρη τους.

Όσο για τον ΕΟΠΥΥ, αυτός πάει μάλλον από το κακό στο χειρότερο αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε χρόνο τα χρήματα που φθάνουν στα ταμεία του αντί να αυξηθούν, λιγοστεύουν.

Κατά τα άλλα έχουμε εγκαίνια, δηλώσεις περί καταπολέμησης της διαφθοράς στην Υγεία, περί ανάπτυξης και …ανασυγκρότησης του συστήματος υγείας και άλλα πολλά που έχουμε μάθει πια να ακούμε οι Έλληνες από κάθε κυβέρνηση.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ