2012-05-27 21:17:24
Φωτογραφία για Μεγάλη νίκη για Webber
Ημέρα θριάμβου για τη Red Bull Racing, που συνέχισε την εξαιρετική παράδοση στο Μonaco.

Το 2010 έκανε το 1-2 με νικητή τον Mark Webber, πέρυσι πανηγύρισε ο Sebastian Vettel και φέτος ήταν ξανά η σειρά του Αυστραλού να δει πρώτος την καρό σημαία!

Η 4η θέση του team mate του, βοήθησε την αυστριακή ομάδα να διευρύνει στους 38 πόντους το προβάδισμα της στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

«Μία απίστευτη μέρα. Αυτό το μέρος προσφέρει σπουδαίες αναμνήσεις. Ήταν πολλά τα σημεία του αγώνα όπου έπρεπε να είμαι απολύτως συγκεντρωμένος ώστε να εξασφαλίσω πως θα εκμεταλλευτώ τη θέση στην οποία βρισκόμουν. Ένας καλός φίλος μου έστειλε το πρωί ένα μήνυμα που έλεγε: `Έχεις το πάνω χέρι, είσαι μπροστά, εκμεταλλεύσου το'! Το έκανα αν κι εδώ είναι εύκολο να τα χάσεις όλα. Υπήρξαν κάποια σημεία κλειδιά στον αγώνα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά στα pit stop. Ο Sebastian είχε φέρει στη σωστή θερμοκρασία τα ελαστικά του και ήταν γρήγορος σε εκείνο το σημείο του αγώνα
. Την ίδια ώρα, εγώ δεν μπορούσα να κάνω το ίδιο με τα δικά μου. Αφού άλλαξα ελαστικά, η προσοχή μου στράφηκε στον Nico (Rosberg) και προσπάθησα να προφυλάξω τα πίσω ελαστικά μου μέχρι το τέλος του αγώνα. Μετά άρχισε να βρέχει, πράγμα που εδώ δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Είναι μία απαιτητική πίστα αλλά τα καταφέραμε ξανά. Η ομάδα μας έχει εμπειρία και την εκμεταλλεύτηκε κάνοντας εξαιρετική δουλειά και στο pit wall. Κρατούσα τη νίκη στα χέρια μου σήμερα και δεν ήμουν διατεθειμένος να τη χάσω», είπε ο Webber που έφτασε τις 8 νίκες στην καριέρα του στην F1.

«Θα ήταν ωραία να βρεθώ στο βάθρο σήμερα. Είχα την ταχύτητα αλλά στην ουσία είχα παρόμοια στρατηγική με τους πρωτοπόρους, απλά αντίθετη. Ήταν δύσκολα με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά αλλά κατάφερα να πραγματοποιήσω κάποιους καλούς γύρους και να κερδίσω περίπου οκτώ δευτερόλεπτα – πράγμα σημαντικό. Στη συνέχεια βρήκα κίνηση και ήταν δύσκολο να προσπεράσω κάποιο από τα προπορευόμενα μονοθέσια. Ελπίζαμε κάποιος να αναγκαστεί να κάνει δύο pit stop αλλά δυστυχώς οι πρωτοπόροι είχαν ελεύθερο δρόμο μπροστά τους μετά τις αλλαγές ελαστικών. Αυτό τους βοήθησε και δυσκόλεψε τη δική μου προσπάθεια. Πάντως, εκκινώντας ένατος και με δεδομένο πως είναι σχεδόν αδύνατο να προσπεράσεις εδώ, το να κερδίσω πέντε θέσεις καθιστά την ημέρα καλή. Ήταν πολύ θετικό και για τον Mark (Webber) που κέρδισε – το ίδιο και για την ομάδα που πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη της στο Monaco, πράγμα εντυπωσιακό», είπε από την πλευρά του ο Vettel.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ