2018-01-04 11:39:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Η πλατεία Ελευθερίας έχασε κι άλλη ημερομηνία
Συνεχίζεται η περιπέτεια για το «γεφύρι της Άρτας» που βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας. Όσοι ανέμεναν ότι χθες, 3 Ιανουαρίου, θα ανέβουν στην Πλατεία Ελευθερίας και από την πλευρά της οδού Λήδρας θα περάσουν πεζοί απέναντι στη λεωφόρο Στασίνου ή αντίστροφα… έχασαν. Η ημερομηνία είχε ανακοινωθεί από τον δήμαρχο, αλλά τα έργα δεν είναι έτοιμα και η περιπέτεια συνεχίζεται. Τώρα, μάλιστα, οι πάντες αποφεύγουν να δώσουν νέα ημερομηνία γιατί, πρώτον, ουδείς τους πιστεύει πλέον και δεύτερο, ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη. Πάντως, υπόσχονται ότι κάποια στιγμή, στις αρχές του χρόνου, του 2018 εννοούν, θα δοθεί ένα κομμάτι της γέφυρας για να περνούν οι πεζοί...

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί πως στις 3 Ιανουαρίου του 2018 θα παραδοθεί η πεζογέφυρα και θα ακολουθούσε η ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι. Η εγκεκριμένη παράταση που παραχωρήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων του κράτους (ΚΕΑΑ) για ολοκλήρωση του έργου είναι η 3η Ιανουαρίου 2018, είχε αναφέρει τότε ο δήμαρχος της Λευκωσίας και συμπλήρωνε ότι «Αυτή η Επιτροπή είναι το αρμόδιο Σώμα για να κάνει επαναξιολόγηση εάν κριθεί αναγκαίο. Οι εργασίες όμως προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, με στόχο την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας μέσα στο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».


Το Νοέμβριο, βέβαια, ο Φιλελεύθερος αποκάλυψε πως το έργο αντιμετώπιζε νέες δυσκολίες και πως ο μεγάλος στόχος για παράδοση στο κοινό στα τέλη Ιουλίου εγκαταλείπεται αφού προέκυψαν προβλήματα με το δυτικό στηθαίο και ο εργολάβος σε συνεργασία με το δημαρχείο προχωρούν σε πρόσληψη από το εξωτερικό εξειδικευμένου οίκου για την κατασκευή του, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας. Για τον ίδιο λόγο, η κατασκευή των μαρμάρινων γλυπτών, που θα τοποθετηθούν στα υδάτινα στοιχεία, γίνεται στο εξωτερικό».

Πλέον αυτό που απομένει είναι να διαφανεί αν έστω θα παραδοθεί μέρος της γέφυρας ώστε να έχει πρόσβαση το κοινό από το κέντρο της πόλης προς τη Λήδρας εντός του Ιανουαρίου ή αν και αυτό το ορόσημο μετατεθεί για κάποια άλλη ημερομηνία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ