2012-05-27 21:56:21
Φωτογραφία για Δυσκολεύτηκε και πάλι η McLaren
Ακόμα ένα Grand Prix πέρασε και η βρετανική ομάδα δείχνει ότι δεν είναι τόσο ανταγωνιστική όσο θα περιμέναμε ενδεχομένως από την αρχική εικόνα που είχαμε γι' αυτήν στην αρχή της σεζόν. 

Βεβαίως, ακόμα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά το σίγουρο είναι ότι όπως είπε και ο Hamilton αγώνα με τον αγώνα δυσκολεύονται να μείνουν με τους πρώτους.

Ο Lewis Hamilton λοιπόν κατάφερε μόνο να πάρει μια 5η θέση καθώς δυσκολεύτηκε πολύ με τα ελαστικά του, ενώ για ακόμα μια φορά τα pit-stop του δεν μπορούμε να πούμε ότι τον βοήθησαν κιόλας. Από την άλλη ο Jenson Button «βολόδερνε» στις πίσω θέσεις εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας μέχρι που εγκατέλειψε στους τελευταίους γύρους.

Lewis Hamilton (5ος): «Έκανα καλή εκκίνηση – δεν κατάλαβα τι συνέβη – και ήμουν τυχερός που ξέφυγα στην πρώτη στροφή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, δυσκολεύτηκα στις αργές στροφές και ζορίστηκα να φυλάξω τα πίσω ελαστικά μου
. Έπρεπε να διατηρήσω το ρυθμό μου με τους πρώτους και να φυλάξω τα ελαστικά μου, ήταν ένα από τα περίεργα πράγματα που έπρεπε να κάνω στον αγώνα. Έχασα λίγο χρόνο σε ένα από τα pit stop μου και έδωσα χώρο στον Fernando και έπειτα ο Sebastian με πέρασε όταν έκανε το δικό του pit stop. Έπειτα από αυτό, ήταν αδύνατο να προσπεράσω. Σήμερα δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για μένα – δεν μου άρεσε που πήγα προς τα πίσω αλλά νομίζω ότι πήρα το μέγιστο από το μονοθέσιο. Πήραμε μερικούς βαθμούς και έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας, αλλά έχουμε δουλειά να κάνουμε διότι, αγώνα με τον αγώνα, δυσκολευόμαστε να μείνουμε με τους πρώτους. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν σοβαρό ρυθμό. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να απομακρυνθούν. Αλλά η ομάδα είναι φανταστική και θα μείνουμε μαζί για να πιέσουμε.»

Jenson Button (ΕΓΚ/ΨΕ): «Στην εκκίνηση, ο Kamui σχεδόν προσγειώθηκε πάνω μου αφού είχε τρακάρει με κάποιον άλλο. Έπειτα σχεδόν κόλλησα στην έξοδο της Sainte Devote, αλλά κατάφερα να περάσω. Μετά το pit stop, έμεινα πίσω από τον Heikki – δεν παλεύαμε αλλά αν βάλεις το μονοθέσιό σου στο σωστό σημείο εδώ, αυτός που ακολουθεί είναι αδύνατο να προσπεράσει. Ήταν απογοητευτικό όταν είσαι πιο γρήγορος από τον οδηγό μπροστά σου. Τελικά, προσπάθησα να περάσω στην στροφή 15, ακουμπήσαμε και είχα κλατάρισμα. Όλα τελείωσαν. Το σημερινό αποτέλεσμα καθορίστηκε από τη μέτρια απόδοση στις κατατακτήριες και την ατυχία στην εκκίνηση. Επίσης, όταν αρχίζεις από τη μέση του grid έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες για ατύχημα. Δεν ήταν η μέρα μου – αλλά ελπίζω να έρθει αργά ή γρήγορα.»

Martin Whitmarsh: «Φέτος το Grand Prix του Monaco δεν ήταν ένα από τα επιτυχημένα στην ιστορία της McLaren. Παρότι ο Lewis τερμάτισε μόλις 4 δευτερόλεπτα μακριά από τον Mark, αυτό συνέβη λόγω του ότι ο οδηγός μας έπρεπε να σκέφτεται και τα ελαστικά του, ενώ παράλληλα η πίστα δεν βοηθάει το προσπέρασμα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ο Mark κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους υπόλοιπους, χωρίς να ρισκάρει. Ο Lewis παρόλα αυτά πέτυχε 10 βαθμούς και βρίσκεται 13 βαθμούς πίσω από τον πρώτο στη βαθμολογία. Ο Jenson είχε απογοητευτικό απόγευμα, προσπάθησε να καλύψει το έδαφος από τη 12η θέση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στον 71ο γύρο. Επόμενος αγώνας είναι στο Μόντρεαλ, ακόμα μια όχι κανονική πίστα, αλλά έχει περισσότερες ευκαιρίες για προσπέραση.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ