2012-05-27 21:52:46
Φωτογραφία για ΗΠΑ και Βρετανία καταδικάζουν τη σφαγή στη Χούλα
Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε σήμερα τη φρίκη του από τις αξιόπιστες αναφορές για βίαιες επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών στη Χούλα της Συρίας, επισημαίνοντας ότι αυτές οι πράξεις είναι μία ακόμη απόδειξη μιας απάνθρωπης και παράνομης συριακής κυβέρνησης.

«Αυτές οι πράξεις αποτελούν μια χυδαία απόδειξη ενός παράνομου καθεστώτος που απαντά στην ειρηνική, πολιτική διαμαρτυρία με ανείπωτη και απάνθρωπη βία», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ευχήθηκε σήμερα η Μόσχα να πιέσει τη Δαμασκό να εφαρμόσει το ειρηνευτικό σχέδιο του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι 'Αναν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια «πιο ισχυρή απάντηση» της διεθνούς κοινότητας σε περίπτωση αποτυχίας του σχεδίου.

«Η Ρωσία υποστηρίζει το σχέδιο 'Αναν και ελπίζω ότι η Μόσχα θα αυξήσει τις προσπάθειές της να πιέσει το (συριακό) καθεστώς να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Χέιγκ λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για τη Μόσχα.


«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, ούτε κανενός, η Συρία να βυθιστεί σε μια ακόμη πιο αιματηρή κατάσταση, ούτε σε ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο και τώρα αυτός είναι ο κίνδυνος», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό «προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να λειτουργήσει το σχέδιο Άναν».

Αλλά στην περίπτωση που αυτό αποτύχει, «η Βρετανία θα ζητήσει να υπάρξει μια ισχυρή απάντηση της διεθνούς κοινότητας, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που θα περνά από μια πιο σημαντική υποστήριξη της αντιπολίτευσης και νέες κυρώσεις», υπογράμμισε.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από το χέρι του Λαού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από το χέρι του Λαού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ