2018-01-05 17:22:47
Φωτογραφία για Επίσημη διαταραχή ο εθισμός στα on line παιχνίδια!
By: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε γνωστό ότι θα καταχωρήσει για πρώτη φορά τον όρο Gaming Addiction στην επίσημη κωδικοποίηση νόσων και διαγνώσεων, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του 2018.

Ο λόγος για την 11η έκδοση του International Classification of Diseases, που χρησιμοποιείται διεθνώς σε διάφορα συστήματα (πληροφοριακά, νοσηλίων κλπ.). Το προσχέδιο περιγράφει το πρόβλημα ότι μπορεί να είναι τόσο σοβαρό, που επικρατεί έναντι άλλων ενδιαφερόντων στη ζωή του εθισμένου.

Μερικές χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι αποτελεί μείζον απειλή για τη δημόσια υγεία. Άλλες, όπως η Βρετανία, έχουν δημιουργήσει κλινικές «αποτοξίνωσης» για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η κωδικοποίηση που είναι γνωστή με τα αρχικά ICD περιλαμβάνει κωδικούς από νόσους, σημάδια και συμπτώματα, ενώ χρησιμοποιείται από γιατρούς και ερευνητές για να παρακολουθούν και να κάνουν διάγνωση των ασθενειών. Επίσης, είναι ενσωματωμένη σε πληροφοριακά συστήματα, που χρησιμοποιούνται στο χώρο της υγείας (νοσοκομεία, ταμεία ασφάλισης κ.α.).


Η αναγνώριση από τον ΠΟΥ προβλέπει ότι η μη φυσιολογική συμπεριφορά θα πρέπει να αφορά χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών για να γίνει η διάγνωση, αλλά προσθέτει ότι η περίοδος μπορεί να είναι και μικρότερη, αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά. Αυτά περιλαμβάνουν:

Μειωμένο έλεγχο στο παιχνίδι (συχνότητα, διάρκεια, ένταση)Αυξημένη προτεραιότητα στο παιχνίδιΣυνέχιση ή αύξηση στο παιχνίδι, παρά τις αρνητικές συνέπειες
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ