2018-01-06 07:54:19
Φωτογραφία για Πολωνία: Υποβρύχια σύγκρουση με Γαλλία, Γερμανία και Σουηδία!
Τρεις προσφορές έλαβε το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας για το πρόγραμμα προμήθειας τριών νέων υποβρυχίων, σύμφωνα με τον ψηφιακό βραχίονα της αμερικανικής αμυντικής επιθεώρησης «Defense News».

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα υποβρύχια θα αντικαταστήσουν σε υπηρεσία τα δύο πεπαλαιωμένα υποβρύχια τύπου Kobben. Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας αποφάσισε τη γενική επισκευή των δύο υποβρυχίων του τύπου τα οποία προγραμματίζεται να παροπλιστούν το 2018 και το 2020 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο γαλλικός όμιλος Naval Group (πρώην DCNS) προσφέρει το υποβρύχιο τύπου Scorpene εξοπλισμένο με κατασκευής MBDA βλήματα πλεύσης (cruise) MDCN (παλαιότερα γνωστό ως SCALP Naval), ο γερμανικός όμιλος ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) το υποβρύχιο τύπου Type 212CD και ο σουηδικός όμιλος Saab-Kockums το υποβρύχιο τύπου A26.

Καθώς η γαλλική προσφορά είναι η μόνη που περιλαμβάνει βλήματα πλεύσης (cruise) θεωρείται από πολωνικές πηγές ότι κατέχει πλεονεκτική θέση για την ανάθεση της σύμβασης.

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό τα νέα υποβρύχια προβλέπεται να παραδοθούν την τριετία 2024 – 2026. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, το κόστος της σύμβασης αναμένεται να ανέλθει σε 2,4 δις ευρώ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ