2018-01-08 13:10:06
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ (1): ΑΓΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ
Σύμφωνα με την φετινή ετήσια έκθεση του σουηδικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI – Stockholm International Peace Research Institute), ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου όπλων και στρατιωτικών υπηρεσιών αυξήθηκε το 2016 κατά 1,9% σε σχέση με το 2015 και κατά 38% σε σχέση με πριν από 15 χρόνια. Κύριος υπεύθυνος;

Οι εν εξελίξει πόλεμοι –κυρίως– στη Μέση Ανατολή. Στην αγορά όπλων αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ την περίοδο 2012-16, το 33% των εξαγωγών όπλων και οπλικών συστημάτων προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέληξε σε 103 διαφορετικές χώρες.

Αυτήν ακριβώς την πρωτιά φαίνεται, εκτός των άλλων, ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει το καθεστώς Τσίπρα.

Ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια της «πρώτης φορά αριστερής κυβέρνησης» να πουλήσει εκ νέου σφαίρες και βόμβες στην Σαουδική Αραβία και στον ISIS, εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η απόφαση της σχετικής επιτροπής της Βουλής για την απόκτηση περίπου 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων μάχης από τις ΗΠΑ
. Πρόκειται για ελικόπτερα που οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν στο πόλεμο του Αφγανιστάν και τώρα τα αποσύρουν για να τα διαθέσουν «δωρεάν», μόνο που η μεταφορά τους η δημιουργία υποδομών, αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού αναμένεται να στοιχίσει κάτι παραπάνω από 46 εκατ. ευρώ.

Το ταξίδι του Τσίπρα αποδίδει «καρπούς». Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο χέρια τον … Τραμπ και τους εμπόρους όπλων. God save America. Αντί, λοιπόν, οι αμερικανοί «φίλοι» να επωμισθούν το κόστος της απόσυρσης και της καταστροφής της «σαβούρας», τα πασάρουν έναντι μάλιστα 46 εκατομμυρίων ευρώ στο καθεστώς Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Kevin Mangum, από το 2014 το κόστος να κρατηθούν σε ενεργό υπηρεσία απαιτεί χρηματοδότηση ύψους 10 δις δολλάρια. Με δεδομένο ότι όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός ενός ελικοπτέρου Kiowa έχουν πάψει να παράγονται και κυρίως να υποστηρίζονται τεχνικά εδώ και 20 χρόνια, η επόμενη λύση θα ήταν η αγορά νέου τύπου ελικοπτέρου για την οποία θα απαιτούνταν 16 δις δολλάρια. Η λύση που τελικά προκρίθηκε από τις ΗΠΑ είναι η εναπόθεση των υπαρχόντων Kiowa στην έρημο μέχρι να βρεθούν οι πρόθυμες κυβερνήσεις να τα πασάρουν ή αν δεν βρεθούν η έναρξη της καταστροφής τους από την 8η Δεκεμβρίου 2017. Αλλά για αυτές τις περιπτώσεις είναι οι πραγματικοί φίλοι. Το καθεστώς Τσίπρα είπε το μεγάλο «ναι» κλείνοντας τα στόματα των «ασεβών» Ας ξαναθυμηθούμε, πλέον, με ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση τα λόγια του μεγάλου ηγέτη Τσίπρα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ:

«Διαπίστωσα, από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό. Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση, δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να απειλούμαι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές».

Διαφορές; Διαβολικά ασήμαντες και πάντα για το «καλό μας»…

Δημοσιεύθηκε από Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2018/01/07/%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%89%cf%80%ce%bf-1-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd/
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ