2018-01-08 15:34:42
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΙΣΘ
Θεσσαλονίκη, 8 Ιανουαρίου 2018

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, πρόοδο αλλά και δύναμη.

Οι οιωνοί στο χώρο της υγείας και οι προγραμματισμοί του Υπουργείου Υγείας απαιτούν στο 2018 την εγρήγορση όλων μας και την λήψη δραστικών αποφάσεων τόσο ατομικά όσο και συνολικά.

Την ώρα που όλοι χαρμόσυνα αναγγέλλουν την ανάκαμψη της οικονομίας, ο ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει συμβάσεις για τους γιατρούς με αμοιβή 1400-1500 ευρώ για 240-320 επισκέψεις στο ιατρείο ειδικού ιατρού και αντίστοιχες αμοιβές για κάλυψη 1500-2500ασθενών για παθολόγους, οικογενειακούς γιατρούς και παιδιάτρους.

Αξιολογεί δηλαδή τον περιζήτητο στην Ευρώπη και τον κόσμο Έλληνα γιατρό, για 2-2.5 ευρώ καθαρή αμοιβή στην επίσκεψη. και προτείνει με θράσος συλλογικές συμβάσεις ως αντίδωρο εξευτελισμού.

Υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας του υπουργείου, που με μεγαλοστομίες αναπτύσσει τα ανεδαφικά της οράματα, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς ελευθερία επιλογής γιατρού, το 2018 προβλέπεται μια δυσάρεστη χρονιά
. Θα είναι όμως μια εξαιρετική χρονιά για προπαγανδιστές που επιστρατεύουν ακόμη και τον πρωθυπουργό για τα εγκαίνια «αγροτικών» ιατρείων πόλης. Όσων με ασήμαντη αφορμή θέτουν σε αργία γιατρούς του ΕΣΥ υποσκάπτοντας τη λειτουργικότητα κλινικών. Όσων απροκάλυπτα και εναντίον κάθε πραγματικότητας δηλώνουν ότι θεωρούν τον ιδιωτικό τομέα της υγείας «αναγκαίο κακό διατηρήσιμο για όσο εξυπηρετεί το σύστημα». Όσων αντί να αναθεωρήσουν το σύστημα υγείας προς ευρωπαϊκή κατεύθυνση επιλέγουν την υποβάθμιση του ιατρικού κόσμου σε όλα τα επίπεδα για λόγους προπαγάνδας. Στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά επιχειρούν να ελέγξουν ακόμη και τις διοικήσεις και κυρίως τα ταμεία των επιστημονικών εταιρειών.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που συζητά και συναντάται με τον πάσα ένα, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (όπως αποφεύγει και τις διοικήσεις των άλλων Ιατρικών Συλλόγων, γιατί είναι γνωστό ποιοι δεν δέχονται τα φύκια της για μεταξωτές κορδέλες).

Το 2018 προβλέπεται έτος αντιπαράθεσης με όσους έχουν τον γιατρό για 2 ευρώ την επίσκεψη, όσους ξοδεύουν το ΕΣΠΑ για προπαγάνδα και όχι για τις ανάγκες του ΕΣΥ, όσους σχεδιάζουν με νόμο την επιστημονική επιβολή τους.

ΥΓ: Πρώτο βήμα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι η έρευνα που διεξάγεται από σήμερα 8/1 για την αποτύπωση της διάθεσης των μελών μας. Και φυσικά θα υπάρξει συνέχεια.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας 

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος        Νίτσας Νικόλαος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ