2018-01-08 19:00:26
Φωτογραφία για Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ Η ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
H εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008 και αφορά συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενημερώνοντας για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κοτιζάς σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του «δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα».

Αυτό όμως, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, δεν αποτελεί σοβαρή στάση. Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

Ο κ. Κοτζιάς προχώρησε επίσης σε αναλυτική παρουσίασης της διαπραγμάτευσης της χώρας μας με την Αλβανία, με στόχο να επιτευχθεί λύση σε σειρά διμερών ζητημάτων.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ