2018-01-09 10:53:26
Φωτογραφία για Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα μνήμης; Διορθώστε τα με αυτό το λουλούδι!
Η μυρωδιά του συγκεκριμένου λουλουδιού μάς βοηθά να απομνημονεύουμε καλύτερα και να οργανώνουμε τη μνήμη μας.

Ο λόγος για το τριαντάφυλλο! Γερμανική έρευνα των πανεπιστημίων του Λούμπεκ και του Αμβούργου πραγματοποίησε ένα πρωτότυπο πείραμα σε 74 άτομα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε παιχνίδια μνήμης ενώ ταυτόχρονα εκτίθονταν στη μυρωδιά του λουλουδιού. Έπειτα, κοιμήθηκαν σε ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καταγράφει διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη και τα συναισθήματα (χαρά, λύπη, άγχος κλπ). Οι μισοί από τους συμμετέχοντες εκτέθηκαν στη μυρωδιά του τριαντάφυλλου και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως τα άτομα που είχαν εκτεθεί περισσότερο στη μυρωδιά είχαν απομνημονεύσει πολύ καλύτερα αυτά που έμαθαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Η οσμή από το λουλούδι οργανώνει και κάνει πιο γρήγορη τη μονιμοποίηση της μνήμης καθώς προκαλεί μία έντονη δραστηριότητα των νευρώνων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τη μάθηση
. Το στάδιο στο οποίο εκτέθηκαν στη μυρωδιά -δηλαδή κατά τη διάρκεια του ύπνου- είναι εξίσου σημαντικό για τη μνήμη. Η οργάνωση της μνήμης και η «αποθήκευση» των νέων πληροφοριών συμβαίνει όταν κοιμόμαστε, επομένως η μυρωδιά του τριαντάφυλλου αξιοποιούνταν στο έπακρο εκείνη τη στιγμή.

Τα συμπεράσματα της μελέτης χρειάζονται φυσικά περισσότερη διερεύνηση καθώς είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται σύνδεση του φυτού με την εγκεφαλική λειτουργία. Σίγουρα, η καλή ποιότητα και ποσότητα ύπνου σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και σωματική και εγκεφαλική άσκηση, είναι μία καλή αρχή για να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Πηγή: yolife.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ