2018-01-09 12:04:38
Φωτογραφία για Ο διάλογος και οι παγίδες στην κορεατική χερσόνησο
Συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο θα έχει η Βόρεια με τη Νότια Κορέα την προσεχή εβδομάδα, με «κυρίως θέμα» την πιθανή συμμετοχή της πρώτης στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει η δεύτερη.

Η είδηση έγινε γνωστή μία μόλις ημέρα αφότου ανακοινώθηκε πως Νότια Κορέα και ΗΠΑ αναβάλλουν προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις.

Την περασμένη χρονιά, η Πιονγιάνγκ απέφυγε τον διάλογο. Επικεντρώθηκε στις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις πυραύλων, ενώ τον Νοέμβριο ο Kim Jong Un ανακήρυξε την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του πυρηνικού προγράμματος.

Δεν διαβάζουν όμως όλοι με τον ίδιο τρόπο τις εξελίξεις. Ορισμένοι προειδοποιούν ότι μπορεί η Β. Κορέα να επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ανάπτυξη του οπλοστασίου της. Αλλοι δεν αποκλείουν τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ - Νοτίου Κορέας. Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι μπορεί να υπονομευτεί η στρατηγική «μέγιστης πίεσης» που ασκούν.

Και ενώ η Σεούλ καθησυχάζει και ελπίζει να αποτελέσει η συμμετοχή της Β. Κορέας στους Ολυμπιακούς απαρχή για ευρύτερες συζητήσεις, ο Ντ. Τραμπ έσπευσε να «πιστωθεί» τις εξελίξεις συμπληρώνοντας ότι οι συζητήσεις είναι «κάτι καλό».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ