2018-01-11 09:51:35
Φωτογραφία για Κύπρος: Αναμένονται κι άλλες έρευνες για τα πειρατικά κανάλια
Δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα για την υπόθεση των πειρατικών καναλιών αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Ευρωπαϊκή αρχή που συντόνιζε την επιχείρηση έχει δώσει στοιχεία και για άλλους παράνομους παρόχους πειρατικών καναλιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και διαθέτουν server σε διάφορα σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει ο εξεταστής της υπόθεσης Μάριος Αριστείδου του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Αστυνομίας, πρόκειται για μια μεγάλη και σοβαρή υπόθεση. Συγκεκριμένα οι τρεις ύποπτοι, 43, 44 και 53 ετών από τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, θεωρούνται μέλη διεθνούς κυκλώματος, το οποίο υπέκλεπτε και αναμετάδιδε παράνομα το τηλεοπτικό σήμα 1200 ευρωπαϊκών καναλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία στο δικαστήριο διακόπηκε  γιατί ένας από τρεις υπόπτους ζήτησε διερμηνέα γιατί δεν μιλά καλά ελληνικά.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επελήφθη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης αίτησης της Αστυνομίας, για την κράτηση των υπόπτων για 8 ημέρες για τη διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων
. Μετά τις αγορεύσεις του δημόσιου κατήγορου και των συνηγόρων Υπεράσπισης, το Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση της απόφασης του για την 8ήμερη κράτηση για αύριο Πέμπτη το πρωί. Και διέταξε οι ύποπτοι να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την Πέμπτη. Η διαδικασία άρχισε στη μία το μεσημέρι και συνεχίστηκε μετά τις 6 μ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της πολύωρης και εξαντλητικής διαδικασίας η πρώτη στενογράφος αντικαταστάθηκε λόγω υπερκόπωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύλληψη 3 ατόμων για παροχή παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης

Το θέμα πάντως έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για απαγγελία κατηγοριών, βρίσκονται δύο Ολλανδοί ανακριτές της Europol, οι οποίοι έλαβαν μέρος και στη χθεσινή επιχείρηση. Μετά από έρευνα που ξεκίνησε από την Europol πριν από περίπου ένα χρόνο, Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ολλανδία προχώρησαν την Τρίτη σε συλλήψεις υπόπτων. Συγκεκριμένα, στην Κύπρο συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο από Λεμεσό και ένας στη Λάρνακα. Στις έρευνες που έγιναν στη χώρα μας, παρόντα ήταν και μέλη της Europol.

Σε δηλώσεις του ο Βοηθός Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε πως από τον Φεβρουάριο του 2017 γινόταν αξιολόγηση πληροφοριών, σε συνεργασία με την Europοl προχώρησαν την Τρίτη σε ολοήμερη έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα τρεις συλλήψεις.

O κεντρικός διακομιστής μέσω του οποίου γινόταν η παροχή των πειρατικών καναλιών εντοπίστηκε στην πόλη Πέτριτς της Βουλγαρίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το σήμα μεταδιδόταν από τη βάση ενός server στη Βουλγαρία, το οποίο αναμεταδιδόταν μέσω ενός εικονικού server στην Ολλανδία. Στη συνέχεια γινόταν η ανάλογη διαχείριση σε κάθε χώρα, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Ανάμεσα στα κανάλια που έπεσαν θύμα της απάτης είναι η Cyta Kύπρου και η Nova.

Περίπου μισό εκατομμύριο πελάτες μένουν τις τελευταίες ώρες χωρίς πειρατικά κανάλια, μετά και την εξάρθρωση του δικτύου, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα παράνομα δίκτυα παροχής παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης στον κόσμο.

Για τα παράνομα συνδρομητικά κανάλια, οι πελάτες πλήρωναν συνδρομή περίπου 100 με 150 ευρώ το χρόνο,, δηλαδή πέρα των 5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Το κόστος της πρόσβασης στα 1200 κανάλια που πρόσφερε την παράνομη συχνότητα θα ήταν πολλαπλάσιο για τους συνδρομητές διά της νομίμου οδού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ