2018-01-11 17:48:02
Φωτογραφία για Κατατέθηκαν οι αιτήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες - «Εκτός» το MEGA
Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις 7 τηλεοπτικές άδειες.

Η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων παρήλθε στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μέχρι την ώρα αυτή αίτηση για τηλεοπτική άδεια κατέθεσαν ο ΣΚΑΪ, το Star (με τα στελέχη του Κάρολο Αλκαλάι και Ισίδωρο Παπαμιχάλη), ο Alpha, ο ΑΝΤ1 και το Ε.

Στις 14:33 στα γραφεία του ΕΣΡ κατατέθηκε και η τελευταία αίτηση για λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ», συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού Ε.

Περίπου στις 17:30 θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων που διεκδικούν μία τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία του ΕΣΡ από χθες, ενώ έως τις 15:00 θα προσέλθουν όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.


Με την ολοκλήρωση της προθεσμίας της κατάθεσης, η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί, και αφού αρχικά πραγματοποιηθεί ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων, στην οποία παρόντες θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων, θα ξεκινήσει την Παρασκευή και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

Όσα κανάλια λειτουργούν μέχρι τώρα, αλλά δεν κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους.

Όπως ορίζει ο νόμος, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια.

«Εκτός» αδειών το MEGA

Το Mega, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, δεν θα διεκδικήσει άδεια, γεγονός που σημαίνει ουσιαστικά την καταδίκη του «Μεγάλου Καναλιού» σε οριστικό κλείσιμο.

Σε περίπτωση που οι υποψηφιότητες ξεπεράσουν τις επτά, τότε θα οδηγηθούμε σε δημοπρασία και σε αύξηση του τιμήματος.
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ