2018-01-12 17:34:16
Φωτογραφία για Η Βρετανία κινδυνεύει να χάσει μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας χωρίς συμφωνία για Brexit
Ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αμοιβαία συμφωνία όσο αφορά στους σχετικούς όρους, αυτό που αναφέρεται και ως "hard brexit", θα μπορούσε να κοστίσει 480.000 θέσεις εργασίας στη χώρα εκτιμά έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μετά από αίτημα του δημάρχου Λονδίνου, Sadiq Khan.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας οικονομικών συμβούλων Cambridge Econometrics, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων τα κεφάλαια που θα έχει στη διάθεσή του για επενδύσεις το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μειωμένα κατά περίπου 68 δισ. δολάρια έως το 2030.

Η έκθεση της Cambridge Econometrics ήρθε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά από εκείνη της Morgan McKinley, που έδειχνε ότι οι θέσεις εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα του Λονδίνου μειώθηκαν κατά 37% το 2017, ενώ μόνο το Δεκέμβρη υποχώρησαν κατά 52%, στη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Εφόσον η Theresa May δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη μεταβατική περίοδο των δύο ετών που διαπραγματεύεται, αυτό θα έχει συνέπεια 87.000 λιγότερες θέσεις εργασίας μόνο στο Λονδίνο και μια δεκαετία μειωμένης ανάπτυξης, ανέφερε το γραφείο του δημάρχου Sadiq Khan, βάσει της έρευνας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ