2018-01-13 00:49:13
Φωτογραφία για Έλεγξε τα όνειρά σου με τρεις επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας την περίεργη αίσθηση του να συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε σ’ ένα όνειρο. Aυτή η εμπειρία μπορεί να γίνει συναρπαστική, όμως, δεν είναι εύκολο να τη βιώσεις. Τώρα, οι επιστήμονες μας προτείνουν τρεις μεθόδους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όνειρά μας.

Συνειδητό όνειρο (διαυγές όνειρο) είναι κάθε όνειρο κατά το οποίο το άτομο έχει συνείδηση ότι ονειρεύεται ενώ το όνειρο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια του συνειδητού ονείρου, είναι δυνατό να ασκήσει κανείς έλεγχο πάνω στο ονειρικό περιβάλλον και να κάνει πράγματα που αλλιώς θα ήταν αδύνατο να κάνει στη φυσική πραγματικότητα.

Ο Δρ Denholm Aspy, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Adelaide στην Αυστραλία, διενήργησε μια σειρά μελετών για τα συνειδητά όνειρα, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Dreaming.

Ο Δρ Aspy διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες ελέγχου των ονείρων τους εάν χρησιμοποιούν τις ακόλουθες τεχνικές:


Έλεγχος της πραγματικότητας. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο του “πραγματικού” περιβάλλοντός σου αρκετές φορές μέσα στην ημέρα για να δεις αν ονειρεύεσαι.

Ξύπνησε ξανά στο κρεβάτι σου. Αυτή η τεχνική απαιτεί να ξυπνήσεις μετά από πέντε ώρες ύπνου, αναγκάζοντας τον εαυτό σου να παραμείνει αφυπνισμένος για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να κοιμηθεί για να εισέλθει στον ύπνο REM.

MILD (Μνημονικά προκαλούμενο συνειδητό όνειρο). Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει επίσης την αφύπνιση μετά από πέντε ώρες. Πριν επιστρέψεις στο κρεβάτι σου, φαντάσου τον εαυτό σου σ’ ένα διαυγές όνειρο και επανάλαβε αρκετές φορές τη φράση: “Την επόμενη φορά που θα ονειρεύομαι, θα θυμάμαι τι ονειρεύομαι”. Η εν λόγω τεχνική αναπτύχθηκε από τον LaBerge του πανεπιστημίου του Στάνφορντ και στηρίζεται στην προοπτική μνήμη (να θυμηθεί κανείς να κάνει κάτι στο μέλλον). Συνίσταται στην συνεχή επανάληψη προ του ύπνου της πρόθεσης του ατόμου να θυμηθεί να κάνει έλεγχο πραγματικότητας όταν θα ονειρεύεται.

Ένα πρόβλημα όταν επιχειρείς το συνειδητό όνειρο είναι η γρήγορη αφύπνιση, λίγο αφότου έχεις συνειδητοποιήσει ότι ονειρεύεσαι. Ο Stephen LaBerge έχει προτείνει δύο μεθόδους για την παράταση του ονείρου:

Η πρώτη συνίσταται στην γρήγορη περιστροφή του ατόμου.

Η δεύτερη είναι το τρίψιμο των χεριών.

Και οι δύο μέθοδοι αυξάνουν την αισθητηριακή πρόσληψη στοιχείων του ονειρικού περιβάλλοντος και εμποδίζουν την αίσθηση του σώματος στο κρεβάτι να παρεισφρήσει στη συνειδητότητα τερματίζοντας το όνειρο.Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ