2018-01-13 19:19:41
Φωτογραφία για Εric Clapton | Το σκληρό χτύπημα της μοίρας... Μετά το χαμό του 4χρονου γιου του, χάνει την ακοή & την κινητικότητά του
Ο Eric Clapton είναι ένας από τους σπουδαιότερους Άγγλους κιθαρίστες, συνθέτες, τραγουδιστές της ροκ και της μπλουζ Ο μοναδικός καλλιτέχνης που κατάφερε να αποσπάσει τρία βραβεία Grammy το 1993 για την συνεισφορά του στην ροκ ως μέλος των Yardbirds και των Cream, καθώς και το 2000 για την προσωπική του δουλειά.

Από το 2004, μάλιστα, είναι Είναι Ηγέτης (Commander) της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) και από το 1994 ιππότης του τάγματος (OBE) για την προσφορά του στη μουσική.

Οι περισσότεροι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει τραγούδια του... Εκείνο που έχει μείνει στην ιστορία της Rock μουσικής ως ένα από τα πιο ερωτικά, είναι το “Layla”.

Στις 20 Μαρτίου του 1991, δέχθηκε το πιο σκληρό χτύπημα της μοίρας. Ο 4χρονος γιος του έπεσε από τον 53ο όροφο ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, το πείσμα του και η θέληση για ζωή δεν τον σταματούν από αυτό που αγαπά... Λέει χαρακτηριστικά: "Θα συνεχίσω να δουλεύω. Θα κάνω μερικές συναυλίες", δήλωσε ο 72χρονος, Eric Clapton μιλώντας στο Radio 2 του BBC.


"Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα είναι ότι βρίσκομαι στα 70 μου και θέλω να είμαι καλά. Θέλω να πω, κουφαίνομαι, έχω εμβοές, τα χέρια μου όμως δουλεύουν. Θέλω να πω, ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα έρθουν και θα με δουν περισσότερο από περιέργεια. Ξέρω ότι είναι ένα μέρος κι αυτό, επειδή είναι εκπληκτικό για μένα που μπορώ και είμαι ακόμα εδώ."

Τον περασμένο Μάρτιο ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες του συναυλίες στο Λος Άντζελες λόγω βαριάς βρογχίτιδας. Τον Ιούνιο του 2016 είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα υγεία που τον ταλαιπωρεί... Όπως είπε, πάσχει από νευροπάθεια την οποία του την προκάλεσε η σκληρή δουλειά του παιξίματος της κιθάρας.

Είπε λοιπόν:

"Ξεκίνησε με πόνο χαμηλά στη μέση και εξελίχθηκε σε αυτό που ονομάζουν περιφερική νευροπάθεια. Είναι αυτό που αισθάνεσαι σαν να σου κάνουν ηλεκτρικά σοκ που κατεβαίνουν μέχρι το πόδι σου.

Επίσης, έπρεπε να μάθω πώς να αντιμετωπίζω και κάποια ακόμα πράγματα που προκλήθηκαν λόγω ηλικίας...Καθότι αναρρώνω από αλκοολισμό και εθισμό σε ουσίες, το θεωρώ φοβερό πράγμα που είμαι ακόμα ζωντανός. Κανονικά, θα έπρεπε να τα είχα τινάξει καιρό τώρα. Για κάποιο λόγο, με έσωσαν από τα σαγόνια της κόλασης και μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία."
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ