2018-01-13 21:34:09
Φωτογραφία για Το “γύρισαν”… πάλι “στο τραπέζι” για τα Spike, Ινδοί και Ισραηλινοί!
Η Ινδία συμφώνησε να ξαναρχίσει τις συνομιλίες για την αγορά ισραηλινών αντιαρματικών πυραύλων αξίας 500 εκατ. δολαρίων Η ασιατική χώρα είχε ακυρώσει σχετική συμφωνία πριν από μερικές εβδομάδες αλλά τώρα φαίνεται πως αναθεωρεί ενόψει και της επίσκεψης Νετανιάχου στο Δελχί Η συμφωνία προέβλεπε την αγορά 8.000 πυραύλων Spike με διακρατική συμφωνία. Το όπλο θεωρείται δοκιμασμένο καθώς έχει χρησιμοποιηθεί στις πολεμικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών. Το ινδικό υπουργείο Άμυνας, ακυρώνοντας την συμφωνία, είχε ανακοινώσει πως αντί των ισραηλινών πυραύλων θα αγοράζονταν οι εγχώριοι Nag.

Η ισραηλινή Rafael και οι ινδικές Bharat Dynamics Limited και Kalyani Strategic Systems είχαν δημιουργήσει την εγκατάσταση όπου θα κατασκευάζονταν οι πύραυλοι. Η συμφωνία ακυρώθηκε, αλλά τώρα Ινδός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν υπάρχει αντίρρηση για την αγορά των πυραύλων Spike. Το όλο θέμα θα τεθεί σε υψηλό επίπεδο λίγες ημέρες πριν την έλευση Νετανιάχου στην Ινδία για επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με το Stockholm International Peace Research Institute, το 2016 το Ισραήλ πούλησε στην Ινδία όπλα αξίας 599 εκατ. δολαρίων. Για την ώρα ο πύραυλοςωSpike κατασκευάζεται αποκλειστικά από τη Rafael στο Ισραήλ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το έδαφος, αλλά και από drones και ελικόπτερα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νευροεγκληματολογία...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νευροεγκληματολογία...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ