2018-01-14 00:49:18
Φωτογραφία για Κραγιόν: Τα λάθη που κάνεις και δεν είχες ιδέα
Όταν μάθεις ποια είναι αυτά τα λάθη και τα διορθώσεις θα ανακαλύψεις πως το κραγιόν σου διαρκεί περισσότερο, το χρώμα είναι λαμπερό και το σχήμα των χειλιών σου φαίνεται καλύτερο.

Ταίριαξε το κραγιόν και το μολύβι σαν επαγγελματίας

Μπορεί η Pamela Anderson να φορούσε με επιτυχία (;) στα ’90s το έντονο μολύβι χειλιών, αλλά για πραγματικά άψογο αποτέλεσμα είναι σημαντικό να ταιριάζει απόλυτα το μολύβι σου με το κραγιόν σου. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν φοράς nude χρώμα ή σχεδιάζεις λίγο πιο έξω το περίγραμμα για να δείχνουν πιο γεμάτα τα χείλια σου. Το όλο θέμα είναι να βρεις τη χρυσή τομή (ή τη χρυσή απόχρωση) καθώς μισός τόνος πιο σκούρο μολύβι μπορεί να βοηθήσει σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα (βλ. την Kylie Jenner).

Ξηρά, σκασμένα χείλη

Ο πιο γρήγορος τρόπος για… χάλια αποτέλεσμα είναι να βάλεις το κραγιόν σε αφυδατωμένα, σκασμένα χείλη. Τι μπορείς να κάνεις; Απολέπισε πρώτα τα χείλη σου με ένα ήπιο scrub και μετά βάλε ένα ενυδατικό lip balm. Άφησέ το στα χείλη σου όσο ολοκληρώνεις το υπόλοιπο makeup σου και μετά πίεσε ένα χαρτομάντιλο ανάμεσά τους για να απορροφήσει το επιπλέον balm πριν βάλεις το κραγιόν ή το μολύβι.


Κραγιόν που βγαίνει από τα όρια των χειλιών

Εάν έχεις παρατηρήσει πως το κραγιόν σου έχει την τάση να βγαίνει από τα όρια των χειλιών, πιθανότατα το πρόβλημα είναι το μολύβι των χειλιών σου ή η απουσία του. Παρότι συνήθως βάζουμε πρώτα το μολύβι και μετά γεμίζουμε τα χείλη με το κραγιόν, ένα εξαιρετικό τρικ των μακιγιέρ για σταθερό χρώμα είναι να περνάς άλλη μια φορά τα χείλη με το μολύβι, πάνω από το κραγιόν. Για να το κάνεις αυτό είναι σημαντικό να ταιριάζει απόλυτα το μολύβι με το κραγιόν. Extra tip: Μαλάκωσε τις άκρες και τις γωνίες με ένα πινέλο εάν το τελείωμα του μολυβιού είναι πολύ εμφανές.

Τόνισε το σχήμα των χειλιών σου

Το να βάλεις σωστά το μολύβι των χειλιών μπορεί να είναι δύσκολο αν δεν έχεις εξασκηθεί, το μυστικό όμως είναι αυτό: η εξάσκηση! Ξεκίνα από το κέντρο, τονίζοντας τη φυσική καμπύλη στο κέντρο του επάνω χείλους και μετά ξεκίνα από τις εξωτερικές γωνίες και προχώρησε προς τα μέσα. Ο τρόπος αυτός είναι ιδανικός για να δώσεις το καλύτερο σχήμα και να γεμίσεις τα χείλη σου. Κάνε το ίδιο και στο κάτω, ξεκινώντας από το κέντρο και μετά από τις εξωτερικές γωνίες και προς τα μέσα. Για πιο γεμάτο αποτέλεσμα, σχεδίασε τη γραμμή του μολυβιού λίγο πιο έξω από τη φυσική σου. Κοίταζε συχνά στον καθρέφτη για να βεβαιωθείς ότι δεν το έχεις παρακάνει.

Παραλείπεις τις γωνίες

Για πραγματικά τέλεια θα πρέπει το χρώμα να είναι ομοιόμορφο και συνεχόμενο, στην πράξη όμως είναι εύκολο να σου ξεφύγουν οι εσωτερικές γωνίες. Το μυστικό για να βάψεις ομοιόμορφα τα χείλη σου είναι να ανοίξεις το στόμα και να χρησιμοποιήσεις ένα λεπτό πινέλο για τις γωνίες. Μετά κλείσε τα χείλη και τελειοποίησε το αποτέλεσμα. Εάν φοράς έντονο χρώμα, να θυμάσαι πως οι λεπτομέρειες αυτές είναι σημαντικές.

Το χρώμα εξαφανίζεται πολύ γρήγορα από τα χείλη σου

Τα σούπερ ενυδατικά κραγιόν χρειάζονται τακτική επανάληψη, αν όμως δεν φοράς σωστά τις ματ αποχρώσεις ούτε αυτές θα διαρκέσουν όσο θα έπρεπε. Ένα εξαιρετικό τρικ είναι να βάψεις τα χείλη σου ως συνήθως και μετά να χρησιμοποιήσεις το ίδιο μολύβι για να περάσεις όλη την επιφάνειά τους. Αυτό θα δημιουργήσει μια βάση, αντίστοιχα με ένα primer. Στη συνέχεια φόρα το κραγιόν σου, ταμπόναρε τα χείλη σου με ένα χαρτομάντιλο και πέρνα ένα δεύτερο χέρι. Για έξτρα κράτημα πέρνα ταμποναριστά μια πολύ λεπτή στρώση διάφανης πούδρας στα χείλη σου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ