2018-01-14 10:30:47
Φωτογραφία για Πώς να εντοπίσετε έναν νάρκισσο
Το να καταλάβει κανείς από τα πρώτα ραντεβού αν έχει απέναντί του έναν νάρκισσο δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να νομίζει κανείς και για αυτό πολλοί καταλήγουν σε σχέση μαζί τους.

Παρότι όλοι μας είναι πιθανό να έχουμε κάποια χαρακτηριστικά ναρκισσισμού χωρίς να έχουμε διαγνωστεί κλινικά με ανάλογη διαταραχή προσωπικότητας, υπάρχουν ωστόσο κάποια σημάδια που μπορούν να το μαρτυρήσουν, λέει ο ψυχολόγος και συγγραφέας Craig Malkin.

«Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τύποι ναρκισσιστών (εξωστρεφείς και εσωστρεφείς), όλοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχουν κοινό είναι η απέχθεια του να μοιράζονται αυθεντική, συναισθηματική επικοινωνία».

Αυτά είναι τα πιο φανερά σημάδια/καμπανάκια που πρέπει να παρατηρήσετε κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού:

1. Σχεδιάζουν όλο το ραντεβού μόνοι τους

«Αν το ταίρι σας επιμένει να σχεδιάσει ολόκληρο το ραντεβού, ίσως να είναι μια όμορφη και ρομαντική εμπειρία, ωστόσο μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ πιο ανησυχητικό: Κάποιον που να απαιτεί να πηγαίνουν όλα όπως εκείνος/η θέλει »


2. Δείχνουν έντονα την αγάπη τους από νωρίς

«Η αφοσίωση και λατρεία από τις πρώτες συναντήσεις είναι τόσο σαγηνευτική που μπορεί να αγνοήσετε το γεγονός ότι είναι νωρίς για να σχεδιάζετε το μέλλον σας. Στην πραγματικότητα το ταίρι χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να του κάνετε όλα τα χατίρια, είτε αυτό αφορά τη σωματική επαφή, τα δώρα, τα χρήματα ή την καθημερινή φροντίδα», λέει η ψυχολόγος Virgina Gilbert.

3. Καυχιούνται πλαγίως, μιλώντας για τα επιτεύγματά τους

«Το άτομο με υψηλό ναρκισσισμό πιθανόν να αναφέρει το ακριβό γυμναστήριο στο οποίο πηγαίνει ή ότι πετάει πάντα πρώτη θέση - μοιράζεται τέτοιου είδους πληροφορίες με διακριτικό τρόπο και χωρίς να το καταλάβετε, καθώς είναι καλά εκπαιδευμένος. Το άτομο με χαμηλό βαθμό ναρκισσισμού θα μιλήσει για το επίπεδο των σπουδών του ή το ακριβό του διαμέρισμα ανοιχτά και με αποκρουστικό τρόπο».

4. Είναι αγενείς με το προσωπικό στα εστιατόρια

«Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στους σερβιτόρους ενός εστιατορίου ή μπαρ. Η αγένεια και αλαζονεία είναι σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης και ναρκισσισμού. Αυτό μπορεί να κρύβει και συναισθηματική κακοποίηση».

5. Λένε ότι ψάχνουν για μακροχρόνια αγάπη, αλλά οι σχέσεις τους είναι σύντομες

«Αν ακούσετε αυτά τα λόγια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι προηγούμενες σχέσεις τους να είχαν τελειώσει πριν αναπτυχθεί οικειότητα. Αναζητούν την τελειότητα αλλά συνήθως βρίσκουν κάποιο ελάττωμα, λήγουν τη σχέση και μετά συνεχίζουν το ψάξιμο», λέει η Lancer.

6. Κοροϊδεύουν τις ανασφάλειές σας, αλλά οι ίδιοι ποτέ δεν παραδέχονται τις δικές τους

«Εσείς μπορεί να αναφερθείτε στα ευαίσθητα σημεία σας ή τις δύσκολες στιγμές που έχετε περάσει, αλλά το ταίρι σας όχι. Είναι η στρατηγική τους ώστε να φαίνονται αυτοί πιο δυναμικοί για να σχολιάζουν την κάθε σας κίνηση».

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ