2018-01-14 14:35:55
Φωτογραφία για Ο διάσημος φωτογράφος Mario Testino κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!
Ο φωτογράφος Mario Testino, προσωπικότητα του κόσμου της μόδας και αγαπημένος των διασήμων, κατηγορείται από δεκατρία άτομα για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Το νέο αυτό κύμα καταγγελιών αφορά και τον φωτογράφο μόδας Bruce Weber, κατά του οποίου διατυπώθηκαν κατηγορίες και στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Περουβιανής καταγωγής , 63 ετών, ο Mario Testino έχει περισσότερα από 40 χρόνια καριέρας με δεκάδες διαφημιστικές εκστρατείες για τους μεγάλους οίκους μόδας και έχει υπογράψει τα εξώφυλλα ενός από τα πλέον έγκυρα περιοδικά του κόσμου της μόδας, του Vogue.

Σε εκείνον ανήκει η φωτογραφία της τενίστριας Serena Williams με το μωρό της για το εξώφυλλο του τεύχους του Φεβρουαρίου, που αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Έχει υπογράψει επίσης γνωστά πορτρέτα διασημοτήτων, όπως η επίσημη φωτογραφία των αρραβώνων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Kate Middletton, καθώς και μία σειρά φωτογραφιών της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, που δημοσιεύθηκαν στο Vanity Fair.

Πολλά μοντέλα, ανάμεσά τους και από τα διασημότερα, καθώς και πρώην συνεργάτες του, κατηγορούν τον φωτογράφο για ανήθικες προτάσεις ή για προσπάθεια σεξουαλικής συνεύρεσης, τονίζοντας όμως ότι κανείς από τους καταγγέλλοντες δεν ενέδωσε.

«Είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», λέει ο Ryan Lok, βεντέτα του μόντελινγκ στο τέλος της δεκαετίας του ΄90. Διηγείται ότι κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφισης, ο Mario Testino ζήτησε από ολόκληρο το συνεργείο να βγει από το δωμάτιο για να βρεθεί μόνος μαζί του και στη συνέχεια του ρίχτηκε.

«Είμαι το κορίτσι, είσαι το αγόρι», είπε ο φωτογράφος, σύμφωνα με τον Ράιαν Λοκ, ο οποίος εξήγησε ότι τον παραμέρισε και έφυγε από τον χώρο.

Ένας πρώην βοηθός του φωτογράφου, ο Hugo Tilman, λέει ότι έζησε μία παρόμοια εμπειρία, ενώ ένας άλλος, ο Roman Barett, βεβαιώνει ότι ο Mario Testino τρίφτηκε στο πόδι του και αυνανίστηκε μπροστά του.

«Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μία διαρκής πραγματικότητα», λέει.

Ο Mario Testino δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο ίδιο άρθρο, δεκαπέντε άνδρες μοντέλα, ορισμένοι εν ενεργεία και άλλοι όχι, κατηγορούν έναν άλλο φωτογράφο, τον Bruce Weber για σεξουαλική παρενόχληση.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο Bruce Weber είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από το μοντέλο Jason Boyce.
grxpress
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ