2018-01-16 19:45:38
Φωτογραφία για Τα «ορφανά» του Μιχαλολιάκου
Μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της ηγεσίας της και την έναρξη της δίκης η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αποσύρει προσωρινά τα τάγματα εφόδου από τους δρόμους, με αποτέλεσμα τη

δραστική μείωση των επιθέσεων.

Το κενό αυτό από το πεζοδρόμιο επιχειρούν να καλύψουν μικρές οργανώσεις και ομάδες του ναζιστικού χώρου, οι οποίες αντιγράφουν την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της συγκρότηση, τη δομή, τα συνθήματα και τη φρασεολογία της.

Εχουν άλλωστε στις τάξεις τους στελέχη που προέρχονται απευθείας από τους κόλπους της μητέρας ναζιστικής οργάνωσης και που τουλάχιστον στο παρελθόν, αν όχι και σήμερα, είχαν οργανική σχέση μαζί της.

Τέτοια ακριβώς είναι η περίπτωση της Απέλλας. Της ναζιστικής γκρούπας της οποίας, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα μέλη συνελήφθησαν προ ημερών για την εμπρηστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα», που πραγματοποιήθηκε στις 29/8/2017.


Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Πειραιά (ο τέταρτος είναι φαντάρος και παραπέμφθηκε στη στρατιωτική δικαιοσύνη) και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συναναστροφής μεταξύ τους, ενώ στον έναν επιβλήθηκαν και οι πρόσθετοι όροι της εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο τμήμα.

Αλλά αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η ταυτότητα του μεγαλύτερου σε ηλικία κατηγορουμένου (26 ετών) και φερόμενου ως ιεραρχικά ανώτερου των υπολοίπων.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τζούλιο, γνωστό από τη δράση του ως χρυσαυγίτη. Και μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποια είναι η σημερινή του σχέση με τη Χρυσή Αυγή, όμως στο παρελθόν ήταν από τα βασικά στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης στον Πειραιά.

Διαθέτουμε πλούσιο οπτικό υλικό από τη συμμετοχή του στο τάγμα εφόδου του Πειραιά στο πλευρό του Σωτήρη Δεβελέκου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, «σωματοφύλακα» του Αρχηγού Μιχαλολιάκου και συνομιλητή του Λαγού κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όταν ο τελευταίος ομολογεί ότι «τους μακελέψαμε».

Ο Τζούλιος εικονίζεται στο ίδιο φωτογραφικό κάδρο και με τον Παναγιώταρο, ενώ ήταν υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος της οργάνωσης στον Πειραιά το 2014 με το ψηφοδέλτιο του βουλευτή Κούζηλου.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι στα σπίτια των συλληφθέντων, εκτός από τρικάκια της Απέλλας, βρέθηκαν και τρικάκια της Χρυσής Αυγής.

Οσο για την Απέλλα, η ίδια λέει στον ιστότοπό της ότι επισήμως ιδρύθηκε το 2016 και ότι τα μέλη της «εμπνεύστηκαν» από την ομιλία του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου, στη Λάρισα τον Μάρτιο του 2015.

Είναι η περίφημη ομιλία που ο, αμετάκλητα καταδικασμένος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ. Κουσουρή, Περίανδρος λέει ότι ο Μιχαλολιάκος (στον οποίο έχει αποδώσει την ηθική αυτουργία για την υπόθεση Κουσουρή) έστελνε τα στελέχη του να προκαλέσουν σοβαρά πλημμελήματα και κακουργήματα, ενώ κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή γιατί απαρνείται τις ναζιστικές ιδέες της και τα μέλη της όταν διώκονται, όπως τον Ρουπακιά.

Σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, που κρύβει την ιδεολογία της και που προσπαθεί να καλύπτει την εγκληματική της δράση κάτω από τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος», οι μικρές περιθωριακές οργανώσεις όπως η Απέλλα ή οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ) διατυμπανίζουν ότι είναι ναζιστές, ενώ δρουν αποκλειστικά στο σκοτάδι της παρανομίας διατηρώντας την ανωνυμία των μελών τους.

efsyn.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ