2012-05-28 13:23:58
Φωτογραφία για «Το κενό εξουσίας σκοτώνει την Ευρωζώνη»
«Καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονται στην Ευρωζώνη, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι μιλούμε για μια θεσμική αποτυχία μνημειωδών διαστάσεων» γράφουν οι New York Times σε άρθρο τους αναφορικά με τις εξελίξεις στη ζώνη του κοινού νομίσματος αλλά και την Ελλάδα.

«Τι θα γίνει με την Ελλάδα;» διερωτάται ο αρθρογράφος, σχολιάζοντας ότι «απλώς το να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, ακόμη και αν αυτό είναι εφικτό, δεν θα βοηθήσει και πολύ» Ενώ επισημαίνει πως το τραπεζικό σύστημα είναι σε οριακό σημείο όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

«Χωρίς εγγυήσεις για το τραπεζικό σύστημα, θα προκληθεί αλυσιδωτή αντίδραση... και το δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα παγκοσμίως κινδυνεύει να εκραγεί» συνεχίζει το άρθρο.

Ο αρθρογράφος επιχειρηματολογεί υπέρ της σημασίας μιας διεθνούς οικονομικής δύναμης, μιας κυρίαρχης χώρας «αποκαλούμενης συχνά και ηγεμονία». Όπως αναφέρει, η Γερμανία δεν προτίθεται να πάρει αυτό το ρόλο ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να έχουν λόγο στην Ευρωζώνη.

«Έτσι παρατηρούμε ένα κενό εξουσίας, οι συνέπειες του οποίου είναι ανησυχητικές... Ίσως μπαίνουμε σε μια φάση που οποιαδήποτε συμφωνία από στρατηγικές συνεργασίες μέχρι οικονομική διάσωση ή κλιματική παρέμβαση από κοινού θα είναι αδύνατες», συνεπώς το ευρώ δεν μπορεί παρά να καταρρεύσει... αύτανδρο, όπως καταλήγει το δημοσίευμα.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ