2018-01-17 17:43:02
Φωτογραφία για Καταρρέει το Bitcoin: Δείτε πόσο έχασε μέσα σε ένα μήνα
Πριν από περίπου ένα μήνα αποτελούσε την πιο επικερδή επένδυση, ωστόσο σήμερα οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση έντονης ανησυχίας, καθώς η ισοτιμία του με το δολάριο παρουσιάζει τεράστια μείωση και οι προοπτικές του κάθε άλλο παρά λαμπρές φαίνονται.

Ο λόγος για το Bitcoin, το δημοφιλέστερο από τα κρυπτονομίσματα, το οποίο στις αρχές Δεκεμβρίου είχε φθάσει να αποτιμάται στα 20.000 δολάρια. Ωστόσο, μια σειρά από εξελίξεις απέσυραν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και σήμερα η τιμή του καταρρέει.

Σύμφωνα τα στοιχεία του χρηματιστηρίου Bitstamp στο Λουξεμβούργο, την Τετάρτη η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 10.000 δολάρια, με απώλειες 11%, ενώ αναλυτές της αγοράς αναφέρουν ότι ο μεγαλύτερος έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών και η ενίσχυση των περιορισμών από την Κίνα, θα συμπιέσουν κι άλλο την τιμή του.

Η κατάρρευση της τιμής του Bitcoin φαίνεται ότι συμπαρασύρει και τα άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα, καθώς το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε χρηματιστηριακή αξία, υποχωρεί 18%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CoinMarketCap, ενώ το Ripple, το τρίτο μεγαλύτερο, έχει χάσει το 25% της αξίας του τις τελευταίες 24 ώρες και αγγίζει τα 1,03 δολάρια, από το υψηλό των 3,81 δολαρίων στις 4 Ιανουαρίου.


Οι κινήσεις των διαφόρων κρατών -ιδίως μεγάλων οικονομιών της Ασίας- για μεγαλύτερο έλεγχο στα κρυπτονομίσματα έχουν προκαλέσει μαζικές πωλήσεις, ενώ φαίνεται ότι το μέλλον των κρυπτονομισμάτων δεν διαγράφεται λαμπρό, καθώς και η Δύση εξετάζει τρόπους ελέγχου και περιορισμών τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ