2018-01-18 11:51:20
Φωτογραφία για Game of drones: ΗΠΑ και Βρετανία θέλουν “μίξη” μη επανδρωμένων στο νερό!
Το πιο εντυπωσιακό μέρος της είδησης που διαβάσαμε στο ρωσικό Sputnik έξοχος δημοσιογραφικός τίτλος τον οποίο... και υιοθετήσαμε! «Game of Drones», προφανώς κατά το «Game of Thrones»! Η είδηση όμως δεν επελέγη και αυτή τυχαία, καθώς αποτυπώνει μια προσπάθεια η οποία μπορεί να αλλάξει πολλά στο μελλοντικό πεδίο των θαλασσίων επιχειρήσεων, εάν οι προσπάθειες στεφθούν από επιτυχία.

Επί της ουσίας της είδησης, η βρετανική Rolls Royce παρουσίασε ένα μη επανδρωμένο σκάφος μήκους 69 μέτρων (!) και σκοπεύει να το «παντρέψει» με το μη επανδρωμένο αερόχημα (ελικόπτερο) MQ-8 Fire Scout της Northrop Grumman!

Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως, ότι ενδεχόμενη εξέλιξη και ένταξη στο αμερικανικό Ναυτικό τέτοιων μη επανδρωμένων σκαφών που φιλοξενούν drones διαφόρων τύπων, καθιστούν θεωρητικά το «όραμα» – εξαγγελία του Ντόναλντ Τραμπ για ένα Ναυτικό με 355 πλοία, έναντι των σημερινών 277, πολύ πιο ρεαλιστικό, για να μην το προχωρήσει κανείς περισσότερο, λέγοντας ότι τη διαφορά θα την κάνουν οι νέες τεχνολογίες, όχι οι απλοί αριθμοί των μέσων Υπενθυμίζεται, ότι η πηγή μας, το ρωσικό Sputnik, είχε φιλοξενήσει και την είδηση για το μη επανδρωμένο σκάφος της Textron, σε μια ισχυρή ένδειξη ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν με εξαιρετικό ενδιαφέρον και προφανώς με εύλογη ανησυχία, τις «περιπλανήσεις» των Αμερικανών στη φουτουριστική τεχνολογία, που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ