2018-01-19 23:13:18
Φωτογραφία για Τι αλλάζει από τον Μάρτιο για τους νεοσύλλεκτους στο στρατό
Μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική θητεία θα τεθούν σε εφαρμογή τον Μάρτιο, έπειτα από εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής

Άμυνας. 

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης στα οποία παρουσιάζονταν οι νεοσύλλεκτοι καταργούνται. Πλέον, οι νέοι Έλληνες δεν θα παρουσιάζονται στο Κέντρο όπου παρέμεναν επί περίπου ένα μήνα για να λάβουν εξοπλισμό, ιματισμό, να κάνουν τα βασικά εμβόλια και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και κυρίως να λάβουν την βασική στρατιωτική εκπαίδευση. 

Από τον Μάρτιο και την 2018 Β' ΕΣΣΟ, οι νέοι Έλληνες που είναι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας θα παρουσιάζονται σε μονάδες οι οποίες θα ονομαστούν Σημεία Υποδοχής (ΣΥΠΟ). Για παράδειγμα, όσοι οπλίτες έχει καθοριστεί να τοποθετηθούν σε μονάδες του Έβρου θα παρουσιάζονται απ' ευθείας σε τάγμα υποδοχής στον Έβρο, όσοι πρόκειται να υπηρετήσουν σε μονάδα της Κρήτης θα κατατάσσονται απ' ευθείας στην Κρήτη και όχι σε κάποιο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο ή στην Μακεδονία και όσοι πρόκειται να πάρουν πρώτη μετάθεση για τάγμα της Λέσβου θα παρουσιάζονται κατ' ευθείαν στο Σημείο Υποδοχής της Λέσβου.  


Οι αλλαγές στη διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων έχουν καθαρά επιχειρησιακή λογική, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές. 

Από τον Μάρτιο, οι νεοσύλλεκτοι θα κατατάσσονται αμέσως στις μονάδες πρώτης γραμμής στον Έβρο, τα νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα δημιουργηθούν 23 ή 24 Σημεία Υποδοχής σε όλη την ελληνική επικράτεια τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης.

Οι στρατευμένοι νέοι θα μένουν μόνο ένα με δύο 24ωρα στα Σημεία Υποδοχής και αμέσως θα τοποθετούνται στις μονάδες όπου θα παραμείνουν για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους.

Ποια Κέντρα εκπαίδευσης κλείνουν

Από τη Β ΕΣΣΟ του 2018 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

Πυροβολικού – ΘήβαΜηχανικού – Ναύπλιο9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – ΤρίποληΥγειονομικού – ΆρταΕφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – ΓρεβενάΥλικού Πολέμου – ΛαμίαΔιακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

thetoc.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ