2018-01-20 10:24:33
Φωτογραφία για Αλέξης Τσίπρας στο «Έθνος»: «Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ»
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ανοίγει τα χαρτιά του για το θέμα των Σκοπίων, περιγράφει την ονομασία που θα δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση και αναφέρει: «Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ».

Ο πρωθυπουργός μιλά στο Έθνος της Κυριακής για όλα. Για τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, την τριετία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, την έξοδο από τα μνημόνια και την επόμενη ημέρα, το χρόνο των εκλογών, το χρέος και το ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής, τα σενάρια ανασχηματισμού, την πολιτική στήριξης των αδύναμων, τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα παιδιά του και τη ζωή του στην Κυψέλη.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας την Παρασκευή στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στα Σκόπια ότι δεν είναι μόνο το όνομα που συνιστά το πρόβλημα, αλλά και άλλα στοιχεία.

Με την σαφή αυτή θέση του Πρωθυπουργού η Ελλάδα θέτει και επισήμως τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, της ταυτότητας και των «ανιστόρητων διεκδικήσεων» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Η ελληνική θέση είναι σαφής και είναι θέση ευθύνης. Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του ζητήματος με μία κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, έναντι όλων… μετά την πολιτική αλλαγή στη γειτονική χώρα, βλέπουμε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει βήματα. Μένει όμως να το δούμε στην πράξη.

»Αναζητούμε μια ονομασία αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων».

Όπως σας έχουμε τονίσει από το TRIBUNE, σε σειρά αναρτήσεων μας, η κόκκινη γραμμή μας είναι η ταυτότητά μας. Γιατί η ταυτότητά μας είναι η ψυχή μας.

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ