2018-01-20 12:06:12
Φωτογραφία για Θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος; Δες 30 απλούς τρόπους!
Όλοι μας -σχεδόν- αγωνιζόμαστε να είμαστε καλοί άνθρωποι και να μην κάνουμε το κακό.

Πολλές φορές, όμως, δεν τα καταφέρνουμε ή κάποιες άλλες δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Ακολούθησε τους παρακάτω 30 απλούς καθημερινούς τρόπους για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και το… κάρμα σου σίγουρα θα σε ευγνωμονεί. Το ίδιο και οι γύρω σου.

Αναγνώρισε τα ελαττώματά σου.Σκέψου πώς μπορείς να τα διορθώσεις.Εμπνεύσου από ανθρώπους που σου δημιουργούν θετικά συναισθήματα.Γίνε εσύ παράδειγμα προς μίμηση και σκέψου καλά τι συμβουλές δίνεις σε άλλους.Μην παραμελείς τους γονείς σου, τα αδέρφια σου και φυσικά τα παιδιά σου.Γίνε για τους άλλους ο φίλος που θα ήθελες να έχεις κι εσύ.Κάνε εκπλήξεις στο ταίρι σου.Επιβράβευσε και κάνε κομπλιμέντα σε όσους το αξίζουν ή το χρειάζονται.Κάνε τη δουλειά σου με συνέπεια και εντιμότητα……αλλά μην υποκύπτεις σε παράλογες απαιτήσεις, συμβάλλοντας στο να γίνουν ο κανόνας.Διάβασε συχνότερα βιβλία.Μάθε να αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα και να εκτιμάς την αξία της.Ταξίδεψε
. Όσο περισσότερο μπορείς.Μην βοηθάς μόνο όταν περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα.Γίνε εθελοντής σε κάποια ομάδα, σε κάποιο κίνημα, σε κάποια οργάνωση ή ακόμα και μόνος σου.Φρόντισε το περιβάλλον με όποιον τρόπο μπορείς, ακόμα κι αν είναι με το να μην πετάξεις το σκουπιδάκι σου στο δρόμο.Αποδέξου ότι δεν τα ξέρεις όλα. Έτσι θα είσαι πάντα ανοιχτός σε νέα γνώση.Προσπάθησε να καταλάβεις τους λόγους που οι άλλοι φέρονται όπως φέρονται -ακόμα κι αν η συμπεριφορά τους σε εξαγριώνει.Ξεπέρασε τους φόβους σου ή έστω προσπάθησε, αντί να τους θάβεις κάτω από το χαλί.Μάθε κάτι καινούριο: μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, μια τέχνη.Κάνε ερωτήσεις και απάντησε σε ερωτήσεις. Ψάξε και ενημερώσου για ό,τι συμβαίνει γύρω σου, αντί να αδιαφορείς.Δώσε αγάπη, αγκαλιές, χαμόγελα. Είναι δωρεάν, είναι πολύτιμα και σου επιστρέφονται.Βάλε στόχους και δείξε υπομονή και επιμονή ώστε να τους πετύχεις.Συγχώρεσε τα λάθη των άλλων, αντί απλώς να τους κρίνεις.......συγχώρεσε τον εαυτό σου, όταν κάνει λάθος, ζήτα συγνώμη και προσπάθησε να μην τα επαναλάβεις.Μοιράσου. Το φαγητό σου, το χρόνο σου, τα μυστικά σου, τα συναισθήματά σου με άλλους.Άκου. Είναι μια αρετή που εκτιμούν όλοι, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιούν.Μην αρνείσαι να αλλάξεις, όταν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.Μην ψάχνεις δικαιολογίες, για να αποφύγεις ευθύνες ή δράση.Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι η ζωή είναι πολύ μικρή, για να διστάζεις.

Πηγή: in2life.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ