2018-01-20 23:16:26
Φωτογραφία για Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για αντίποινα μετά τη δολοφονία Στεφανάκου
Τους «συνοδούς ασφαλείας» του Βασίλη Στεφανάκου, που συνήθιζε να έχει μαζί του σε κάθε του βήμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να διαπιστώσουν τις αιτίες που το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, δεν ήταν στο πλευρό του.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί έχουν εξακριβώσει ότι αυτή η «απουσία» είχε παρατηρηθεί άλλες δύο φορές από την αποφυλάκισή του και έπειτα, ενώ γνωρίζουν ποιος ήταν ο προορισμός του Βασίλη Στεφανάκου το μοιραίο για εκείνον απόγευμα, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποιο ερευνητικό ενδιαφέρον.

Το περίστροφο που είχε περασμένο στη ζώνη του, και φυσικά κατείχε παράνομα, φαίνεται να το έφερε μαζί του εξαιτίας της απουσίας «προσωπικού ασφαλείας», με τους αστυνομικούς να μη αποκλείουν πως αποτελούσε το απειλητικό μέσο για τον εκφοβισμό «κάποιων άλλων».


Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν λόγο για δολοφόνο που το έχει κάνει ξανά, ενώ το σχέδιο δράσης ήταν καλά μελετημένο και από καιρό, με τους δράστες να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν, ενώ δεν αποκλείουν αυτό να γινόταν ακόμη και αν το 57χρονο θύμα είχε μαζί του «φίλους» για την προσωπική του ασφάλεια.

Αυτού του τύπου οι εγκληματικές ενέργειες υλοποιούνται μετά από παρακολούθηση της καθημερινότητας και ρουτίνας ενεργειών του στόχου και κατά τεκμήριο εκδηλώνονται στους τόπους εργασίας ή διαμονής του, όπως και στην περίπτωση του Βασίλη Στεφανάκου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν πως τέτοια «συμβόλαια θανάτου» ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας, που έχουν ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, έχουν διεθνώς χαμηλά ποσοστά εξιχνίασης, η οποία έρχεται ετεροχρονισμένα μετά από κάποια άλλη εγκληματική πράξη.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί της αστυνομίας ανησυχούν για τυχόν παράπλευρες απώλειες πολιτών από το ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιποίνων μετά την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, γι αυτό το λόγο έχουν ενδυναμώσει το δίκτυο πληροφοριών, προκειμένου να αποτρέψουν την εκτέλεση άλλων «συμβολαίων θανάτου», όπως έχει γίνει τουλάχιστον… 8 φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο μεταξύ οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν περιγράψει με λεπτομέρειες τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται από το πλούσιο υλικό καμερών ασφαλείας, που προς το παρόν δεν είναι αξιοποιήσιμο, ενώ αναμένουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την «σάρωση» επικοινωνιών στην περιοχή, όπως επίσης και τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την εξερεύνηση του οχήματος του Βασίλη Στεφανάκου.

Από τις κινήσεις και την μεθοδολογία των δραστών, οι αστυνομικοί βλέπουν κάποιες ομοιότητες με τις δολοφονίες του Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 αλλά και του μπόντιμπιλντερ Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, στον Άλιμο.

Πηγή: thetoc.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ