2018-01-21 10:30:55
Φωτογραφία για Μεσσήνη: Τον έπιασαν όταν άρχισε να πετάει τα χασισόδεντρα από το… μπαλκόνι
Βροχή από… χασισόδεντρα έζησαν τον Ιούλιο του 2015 οι κάτοικοι σε γειτονιά στη Μεσσήνη, όταν ο 52χρονος ιδιοκτήτης τους, που πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου, δεν ακολουθούσε

τη θεραπεία του και άρχισε να τα πετάει από το μπαλκόνι!

Αν και παρουσιάσθηκαν στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από ψυχική ασθένεια, το δικαστήριο δε δέχθηκε να του αναγνωρισθεί το ακαταλόγιστο και να κριθεί ατιμώρητος.

Τον έκρινε ένοχο για καλλιέργεια χασίς για ιδία χρήση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.

 

Στη βεράντα

 Ο 52χρονος καλλιεργούσε στη βεράντα του σπιτιού του 60 χασισόδεντρα, ενώ η τακτικότητα και η οργάνωσή του εξέπληξαν τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι του στη Μεσσήνη. Εκεί είχε διαμορφώσει ειδικά το χώρο, έχοντας καλύψει την εξωτερική πλευρά της βεράντας με παλέτες και κουβέρτες, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να δει την καλλιέργεια. Επίσης, είχε στηρίξει τα μεγαλύτερα φυτά με καλάμια. Οι αστυνομικοί στο χώρο βρήκαν και καλλιεργητικά εργαλεία και ειδικά φάρμακα.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όπως κατέθεσε και συγγενής του κατηγορούμενοι, όταν μια μέρα που δεν είχε πάρει τη φαρμακευτική του αγωγή άρχισε να πετάει πράγματα του σπιτιού από το μπαλκόνι στο δρόμο. Μεταξύ επίπλων, άρχισε να πετάει … γλάστρες με χασισόδεντρα!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που έφτασαν μέτρησαν συνολικά 60 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,20 έως 0,60 μέτρα.

 

Έχει νοσηλευθεί

 Ο δικηγόρος του 52χρονου ενημέρωσε το δικαστήριο ότι υπάρχουν δύο πραγματογνωμοσύνες ισάριθμων ψυχιάτρων, που διαπιστώνουν ότι πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου, ενώ δύο φορές έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Συγγενής του κατέθεσε ότι είναι άρρωστος από το 1990, όμως δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και δεν είναι επικίνδυνος.

Στην απολογία του ο 52χρονος, είπε ότι στο δικαστήριο ότι καλλιεργούσε τα χασισόδεντρα γιατί «από το στρατό υπήρχε σκευωρία εναντίον του» και από τότε «ξεκίνησε η μαύρη μαγεία σε βάρος του».

Τέλος, είπε στο δικαστήριο ότι καλλιέργησε τα δικά του δενδρύλλια, γιατί οι «έμποροι της Μεσσήνης τον κορόιδευαν και του πωλούσαν κοπριά γαϊδάρου, αντί για χασίς»!

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πηγή: tharrosnews.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ