2018-01-21 21:45:32
Φωτογραφία για Γερμανία: «Ναι» στον κυβερνητικό συνασπισμό με την Μέρκελ είπε το κόμμα του Σουλτς
Με ψήφους 362 υπέρ και 279 κατά επί συνόλου 642, το έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε την πρόταση της ηγεσίας του για συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) - «Ανακουφισμένος» δήλωσε ο ΣουλτςΜε ψήφους 362 υπέρ και 279 κατά επί συνόλου 642, το έκτακτο συνέδριο του

Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε σήμερα, στη Βόννη, την πρόταση της ηγεσίας του για συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), με στόχο την συγκρότηση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ.

Επισημαίνεται ότι η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να γίνει με κάρτες.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί ποια πρόταση είχε την πλειοψηφία και χρειάστηκε να καταμετρηθούν οι ψήφοι μία προς μία. 

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες και Συντηρητικοί μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, ακόμα και από τη Δευτέρα, διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού αφού πρώτα ασχοληθούν με οργανωτικά ζητήματα και θέσουν χρονοδιάγραμμα.


Στόχος της Μέρκελ είναι οι διαβουλεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να εγκριθεί από τα περίπου 440.000 μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος -μία διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες.

Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, από τις 12 Μαρτίου και πέρα είναι εφικτή η διεξαγωγή της εκλογής καγκελαρίου στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί πιθανότατα μέχρι το Πάσχα, αρχές Απριλίου.

«Φυσικά είμαστε όλοι ανακουφισμένοι» δήλωσε ο αρχηγός του Σοσιαλδημ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ