2018-01-24 13:00:40
Φωτογραφία για ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το υπουργείο Οικονομικών επικαλέσθηκε χθες τα επίσημα κείμενα των συμφωνιών με τους θεσμούς για να αντικρούσει την πληροφορία ότι επίκεινται 10.000 πλειστηριασμοί φέτος και 40.000 ανά έτος την επόμενη τριετία. Οι αριθμοί, ωστόσο, περιλαμβάνονται στην Έκθεση Συμμόρφωσης στο Πρόγραμμα του ESM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Πράγματι, τα επίσημα κείμενα των συμφωνιών δεν περιλαμβάνουν ρητή αναφορά στο ακριβές νούμερο των πλειστηριασμών που θα πρέπει να διενεργηθούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η Έκθεση Συμμόρφωσης εξειδικεύει δίνοντας τον τόνο και τον ρυθμό στον οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να «τρέξει» τους πλειστηριασμούς για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι πλειστηριασμοί πάντως θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε αναφέρει ρητά και η απόφαση του τελευταίου Eurogroup, την οποία επικαλείται και το υπουργείο Οικονομικών. Οι δανειστές άλλωστε, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι εξασφαλίζεται η συνεχής και απρόσκοπτη ροή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σημειωτέον, το ποσοστό της συμβολής των πλειστηριασμών στην επίτευξη του στόχου μείωσης των «κόκκινων» δανείων μέχρι το τέλος του 2019 ανέρχεται στο 30%.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάμε πακέτο απόψε στις 21:50
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάμε πακέτο απόψε στις 21:50
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ